120 milyon dolara Girne’ye akıllı otel

Güncelleme Tarihi:

120 milyon dolara Girne’ye akıllı otel
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2012 00:00

GİRNE’de 120 milyon dolarlık yeni bir yatırıma başladıklarını açıklayan Merit International Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, “55 bin metrekare üzerinde akıllı bina teknolojisi ile Merit Royal Otel’i inşa ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Net Holding, yaklaşık 120 milyon dolarlık bir yatırımla Girne’de, 55 bin metrekare üzerinde akıllı bina teknolojisi ile Merit Royal Otel’i inşa ediliyor. Merit International Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, Kuzey Kıbrıs’ın temel geçim kaynaklarının üniversiteler ve turizm olduğunu ancak turizm konusunun Türkiye’den gereken ilginin görülmediğini ifade etti.

Uçuş sayısı az

Reha Arar, adanın en büyük gelir kaynaklarından birinin turizm olduğunu ancak uygulanan ambargolar nedeniyle yurtdışından direkt uçuşlar olmadığını belirterek, şunları söyledi: “Türkiye’den de İstanbul temel alınarak uçuşlar yapılıyor. İstanbul’dan Kuzey Kıbrıs’a yurt dışından gelecek bir turistin için 7-8 saat uçması gerekiyor. İnsanlar elbette bu saatte daha farklı yerlere gelmeyi tercih edebilir. İran’dan, Lübnan’dan aktarmalı uçuşlar olsa, Kuzey Kıbrıs’ta turizm gelirleri oldukça artar. Bu konuda Türk Hava Yolları başta olmak üzere yetkililere gerekli taleplerimizi ilettik.”

Haberin Devamı

Yılda 2 bin kişi gelir

Arar, Kıbrıs’a gelen turistlerin yüzde 35’inin yabancı olduğunu ve Net Holding’in Uzakdoğu ile bağlantılarını artırmak için Hong Kong’da bir ofis açtığını da ifade etti. Arar, “Bugün küresel turizm endüstrisinin en iyi hizmetini veren Uzakdoğu otellerindeki servisi aratmayacağız. Ancak gelen turist sayımızı artırmamız lazım. Siyasi engeller ve çatışmalar etkisiyle Ortadoğu’dan gelen turist sayısı azalsa da Antalya, Adana aktarmalı uçuşların konması durumunda, Kuzey Kıbrıs’a en az yılda 2 bin kişinin geleceğine inanıyorum” diye konuştu.

Akıllı bina önemli

Reha Arar, “Hizmete girecek yeni otelde son teknolojilerden yararlanıyoruz. Otel için gerçekleşen yatırımın yüzde 20’sini akıllı bina teknolojisi alanında gerçekleştiriyoruz. Net Holding olarak Merit markamızla Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’a hizmet vermekten gurur duyuyoruz” diye konuştu.

En çevreci otel olacak

İNŞASI 3 aya tamamlanacak Merit Royal Otel’in havalandırma teknolojisinde deniz suyu kullanımı dikkat çekiyor. Otel inşasında görevli mühendisler; odaların ısı derecelerini stabil tutabilmek adına deniz kıyısından yaklaşık 850 metre uzaklıkta ve 25 metre derinlikte yaz-kış sıcaklığı 22 derece olan suyu özel bir teknoloji ile otele taşıyor. Klimaların ısıtma ve soğutma işlemlerinde bu suyu kullanması ile yaklaşık yüzde 40 oranında bir elektrik tasarrufunun gerçekleştirilmesi planlanıyor.

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!