HENRI de Castries başkanlığındaki Fransız işadamları, dün Ankara’da gerçekleştirdikleri ziyaretlere bugün İstanbul’da devam edecek.
Fransız İşadamları Konfederasyonu (MEDEF) üyelerinden oluşan heyet, dün Devlet Bakanı
Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın yanı sıra, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile biraraya geldi.
Fransa’daki Türkiye Mevsimi Organizasyon Komitesi’de başkanlık yapar Henri de Castries, bu görüşmelerde kalabalık bir heyetle yaptıkları bu ziyaretin Türkiye’ye olan ilginin göstergesi olduğunu ifade etti. Castries, iki ülke iş adamları arasındaki işbirliğinin, olası anlaşmazlıkları azaltmada önemli katkısı olduğunu vurguladı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, Fransız işadamları ile birlikte yediği yemekte Avrupa Birliği (AB) konusuna değinerek, "Türkiye AB yoluna çıkarken tam üyelik perspektifiyle başlatıldı. AB liderleri, geçmişteki AB liderlerinin taşıdığı vizyonları taşımalı, ahde vefa ve sözler, imzalar geçerli olmalı" dedi.
Ankara turunu dün tamamlayan Fransız işadamları bugün de
İstanbul’da Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) üyeleri ile biraraya gelecek.