Vural Öger: Kriz nedeniyle yatırımları durdurduk

Güncelleme Tarihi:

Vural Öger: Kriz nedeniyle yatırımları durdurduk
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2009 00:02

ÖGER Tours ile Majesty Oteller zincirinin sahibi Vural Öger, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Majesty Otellerin planlanan yatırımlarını durdurduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Öger Tour'a Rusların talip olduğunu, ancak kriz nedeniyle geri çekildiklerini söyleyen Vural Öger, “Satsak güzel olacaktı” dedi. Türkiye'nin Akdeniz ülkeleri arasında, fiyat ve performans açısından en uygun ülke olduğunu söyleyen Vural Öger, “Türkiye artık bir Fransa’nın St. Tropez’i olamaz” dedi.

Vural Öger, Majesty Mirage Park Resort Otel’de DHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Yaşanan global kriz nedeniyle Almanya’dan Türkiye’ye gelen turist sayısında Ocak, Şubat ve Mart aylarındaki azalmayı telafi etmenin son derece zor olduğunu söyleyen Vural Öger, geçen yılın aynı dönemine göre tur operatörlerinin kayıplarının yüzde 10 ile 30 arasında değiştiğini kaydetti. Öger şöyle konuştu:

“Son anda yapılan satışlarla bunu telafi etmeyi düşünüyoruz, ama Almanya’da da havalar çok güzel gidiyor. Bu krizin getirdiği bir de tedirginlik var. Almanlar kriz nedeniyle yaşanan gelişmeleri de takip ediyor ve bekliyor. Bu yıl artık bu şekilde devam edecek. Yaz aylarında Almanya’dan Türk turistler gelebilir. Almanya’da Ağustos ayında bir hareket beklenebilir. Ancak şu bir gerçek ki, 2008 yılının altında bir sezon geçireceğiz.”

Haberin Devamı

KIYILARDA OTEL YAPACAK YER KALMADI

Türkiye’de turizm sektöründe çok büyük hatalar yapıldığını kaydeden Vural Öger, şunları söyledi:

"Çok sayıda otel yapılıyor. Tabii ki çok farklı sektörlerden otelciliğe yönelme var. Bunu serbest piyasa ekonomisi nedeni ile engelleyemezsiniz. Ama benim görüşüm, talebin üzerinde bir arz var. Bu kadar çok yatağı pazarlayacak bir piyasa mevcut değil. Turist sayısı yüzde 3, yüzde 5 artarken, otellerin yüzde 20- 25 oranında kapasite artırması neticesinde fiyatlar otomatikman aşağı kayıyor. Bu nedenle de otel yöneticileri operasyonlarını çok karlı yapamıyor. Bunun neticesinde kalite açısından da düşme olabilir. Biz kaliteyi üst seviyede tutmak istiyoruz. Ancak planladığımız, arzu ettiğimiz, bütçede öngördüğümüz rakamlara ulaşamıyoruz. Ümit ederim daha iyi olur. Bir yerde artık doyma noktasına gelinecek. Kıyılarda artık otel yapılacak yer de kalmadı.”

Haberin Devamı

‘TÜRKİYE KÖTÜNÜN İYİSİ’

Türkiye'nin Akdeniz ülkeleri arasında, fiyat ve performans açısından en uygun ülke olduğunu söyleyen Vural Öger şöyle devam etti:

“Siz, Yunanistan’a ve İspanya’ya yönelik turist sayısındaki düşüşe bakarsanız, durum çok feci. Türkiye bunların arasında yine en iyi destinasyon. Kötünün iyisi. Bu böyle de kalacaktır. Türkiye kitle turizmine soyundu. Türkiye son derece elverişli fiyatlarla son derece kaliteli bir servis sunabiliyor. Bu böyle de devam edecek. Türkiye’nin turizm açısından geleceği, kitle turizmi açısından bakınca, bana göre parlak. Ama pahalı turizm, daha pahalı turistin geleceği bir turizm sektörü de yaratamadık. Çok güzel oteller yaptık ama maalesef yolun arka tarafına hiçbir şey yapamadık. Türkiye artık bir Fransa’nın St. Tropez’i olamaz.”

Haberin Devamı

YATIRIMLARI DURDURDUK

Grup olarak Side'de otel projeleri olduğunu, ancak ekonomik kriz nedeniyle durdurduklarını anlatan Vural Öger, “Majesty Otellerinin küçülmesi gibi bir durum söz konusu değil. Ancak yeni yatırımları durdurduk. Side’de bir 5 yıldızlı otel projemiz vardı. Projelerini de yaptırmıştık. Ancak durdurduk. Şu anda yatırım zamanı değil. Bu dönem, elde olanı tutma dönemi. Piyasada kalma dönemi. Onun için biz, ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız” dedi.

ÖGER’İN SATIŞI YANLIŞ AKTARILDI

Öger Tour’un satış olayının büyütülüp yanlış aktarıldığını söyleyen Vural Öger olayın doğrusunu şöyle anlattı:

“Öger Tour'a Ruslar talip oldu. Daha sonra paraları çıkışmadı. Bu kriz ortamı onları da vurdu. Ben de iletişimi kestim. O da çok büyütüldü. Olmayan şeyler yazıldı. ‘Öger satılıyor’ denildi. ‘Satılıyor’ çok yanlış bir terim. Ben bir şeyi satarım, satılmam ki. Siz arabanızı satarsınız. Arabanız satılmaz. Orada yanlış terimler kullanıldı. Sanki, zor durumdaymışım gibi aktarıldı. Biz onlarla Rus ve Ukrayna pazarına da girmek istiyorduk. Satsak güzel olacaktı. Güzel bir projeydi ama dediğim gibi kriz onları da vurdu. ‘Dilediğimiz zaman başlatırız’ diyerek görüşmeleri kestik.”

Haberin Devamı

‘RUSLAR VAR DİYE ALMANLAR GELMİYOR’

Tatil bölgelerinin artık bölündüğünü savcunan Vural Öger, şunları söyledi:

“Kemer, Almanya’da ‘Rusların tatil kenti’ olarak anılıyor. Bunu önleyemiyorsunuz. Kemer’de bütün tatil köylerindeki ağırlık Ruslarındır. Onlar burayı çok sevdiler. Almanlar, ‘bu bölgeye Rus turist geliyor’ diye Kemer’e gelmemeye başladı. Bu sahil şeridinin en güzel tatil kentine ‘Ruslar var’ diye gelmiyorlar. Almanlar açıkçası Ruslarla birlikte tatil yapmak istemiyor. Almanlar daha çok Side’ye yöneldi. Alanya’ya daha fazla İskandinavlar geliyor. Ümit ederim böyle kalır. Eğer Serik’e de Rus turistler akın etmeye başlarsa, Almanya piyasası oraya da gitmeyebilir. Almanlarla Ruslar anlaşamıyorlar.”


Turizmdeki iş fırsatları http://www.yenibiris.com/IsIlanlari/Ilanlar.aspx?sector=14800

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!