Başbakan’a ’çaktırmadan’ Reina’ya giden muhafazakár işadamları var

Güncelleme Tarihi:

Başbakan’a ’çaktırmadan’ Reina’ya giden muhafazakár işadamları var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2009 00:00

Reina’nın sahibi Mehmet Koçarslan, Başbakan Erdoğan’ın bir türlü mekánına gelmeyişi yüzünden muhafazakárlara sitem etti. Bu kesimin özellikle yabancı misafirlerini Reina’da ağırladığını söyleyen Koçarslan, "Geliyorlar ama Sayın Başbakan’a ’Burası bizim iş görüşmelerimizi yaptığımız mekándır’ demiyorlar" dedi.

BÜTÜN yatırımlarını ’Su Entertainment’ adı altında toplayıp, yeme-içme sektörünün farklı alanlarına el atsa da, Reina’nın sahibi olarak tanınan Mehmet Koçarslan’ın, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bir kere bile bu mekana gelmemiş olmasına içerlediği bilinir. Reina’nın 8’inci yılında artık dünyaca kabul gören bir mekan olmasına karşın ’Haa, o içki içilen yer mi’ diye anılmasının haksızlık olduğunu söyleyen Koçarslan’a göre, bu izlenimin özellikle Başbakan nezdinde silinmeyişinin sorumluluğu en çok da muhafazakar kesime ait. Muhafazakar olarak bilinen kesimin bugün Reina’nın en iyi müşterileri arasında yer aldığını anlatan Koçarslan, bunun Başbakan’a anlatılmamasından yakındı.

Türkiye’nin pazarlandığı yer

Dünyaca ünlü yıldızların dışında Dubai Emiri’nden Gürcistan Başbakanı’na kadar iş ve siyaset dünyasının pek çok ismini ağırladığı Reina’yı "Türkiye’nin pazarlandığı yer, Türkiye’nin ambalajı" diye anlatan Koçarslan, muhafazakar müşterilerine şu sitemleri etti: "Normalde gelmeyen pekçok işadamı yabancı bir misafiri olduğu zaman mutlaka buraya getiriyor. Muhafazakar işadamlarımız da. Çünkü Reina güzel bir referans. Buraya geliyorlar ama Reina’ya girmeyen sayın Başbakan’a, ’burası bizim iş görüşmelerimizi, pazarlıklarımızı yaptığımız ortaklıklarımızı kutladığımız bir mekandır’ demiyorlar, Reina’nın bir pazarlama aracı olarak kullanıldığını söylemiyorlar. Halbuki söylemeleri lazım. Bu onların bir borcudur."

Komisyon alsam yeridir

Muhafazakar kesimin kadınlarının da artık Reina’ya geldiğini söyleyen Koçarslan, "Gelsinler, başımızın üzerinde yerleri ama Reina denilince de ’Haa, o içki içilen, o gürültülü yer mi’ muamelesi yapmasınlar" diye konuştu. "Çok iyi biliyorum ki 10 milyonlarca dolarlık iş burada bağlandı, yüzde 1 de olsa Reina’nın katkısı oldu, bununla gurur diyorum" diyen Koçarslan, ’komisyon teklif eden var mı’ sorumuza karşılık, esprili bir şekilde "Hepsine söylüyorum, ’Bana da komisyon vermeniz lazım’ diye, herkes ’tamam’ diyor kimse vermiyor" yanıtını verdi. Asıl isteğinin Reina’nın da bulunduğu Boğaz hattının turizm teşvik yasası içine alınması olduğunu vurgulayan Koçarslan, sözlerine şöyle devam etti: " Burası özel teşvik kapsamında turizm alanı ilan edilip, devlet eliyle planlanıp, oteliyle, butiğiyle, restoranıyla her türlü turistik ihtiyaca cevap verecek şekilde düzenlenmeli. Buradaki nitelikli turist potansiyeli değerlendirilmeli. Boğaz’ı pazarlamazsak İstanbul’a ihanet etmiş oluruz."

Bu iktidar mafyayı ve rüşveti bitirdi

GENEL seçimlerde Reina’ya gelenlerin yüzde 90’nın AKP’ye oy verdiği görüşünde ısrar eden, ancak yerel seçimlerde bu oranın düştüğünü söyleyen Mehmet Koçarslan, bu iktidar döneminde yapılan en iyi işlerden birinin de eğlence sektöründe mafyanın bitirilmesi olduğunu söyledi. Koçarslan, "Şimdi mafya diye bir şey kalmadı, bu iktidar hepsini bitirdi, haraç kesen, yol kesen yok oldu, bir iyi haber de rüşvet bitti" diye konuştu.

Alkolsüz birayı sadece Schumacher istedi

MEHMET Koçarslan, muhafazakar kesimden, Körfez ülkelerinden gelenlerin sayısının arttığını anlatınca, ’Reina’da alkolsüz bira satışları arttı mı’ sorusunu yönelttik. Onun verdiği yanıt ise şöyle oldu: "Bugüne kadar alkolsüz biraya sadece Formula1 pilotu Michael Schumacher istedi. Reina’da yoktu, aldırdık, ikram ettik."

Canaydın ve Polat’a bir teşekkür bir sitem

SU Ada’da sözleşmesi 7 yıl uzatılmasına karşın ’suyumu çıkardılar, buraya 10 milyon dolarlık yatırım yaptım, imzalamak zorundaydım’ diyen Mehmet Koçarslan, Özhan Canaydın ve Adnan Polat’a da ’bir teşekkür bir de sitem’ gönderdi. Koçarslan, Galatasaray’ın eski ve yeni başkanın kendisini teşvik eden kişiler arasında yer almalarına karşın , yeni imzaladığı sözleşmeden yakındı. ndan yakındı. Bunun nedeni ise, sosyal bölüm aidatını ödeyen Galatasaray kongre üyelerine, onların eş ve çocuklarına büyük indirimler sağlanmış olması. Koçarslan, yine de Ada’yı Reina ile yarıştıracak planlar yapıyor.

Kapıları ’ağır abiler’e mi verelim

YENİ sezona Ergenekon soruşturması ile ilişkilendirilen bir polis baskını ile birlikte başlayan Reina’nın sahibi Mehmet Koçarslan, bu duruma ilişkin şikayetini "Eskisi gibi kapıları tutsunlar diye ağır abilere mi gidelim" diye dile getirdi. Güvenlik işini profesyonel şirketlere verdiklerini anlatan Koçaslan, "Sütten ağzımız yandığı için yoğurdu üfleyerek yiyoruz ama adam (Engin Geldikaya) 1.5 ay önce devletin gözbebeği olan bir SAT komandosu, emekli olmuş güvenlik şirketinde işe başlamış. Güvenlik işini emekli askere, polise vermeyeceğiz de kime vereceğiz" diye konuştu.

İstesinler, otel odasına deve getirelim

NİLGÜN Dereli’nin sahibi olduğu Paragon Turizm ile birlikte bir de Lotus Exclusive adında bir kart programı geliştiren Mehmet Koçarslan, Türkiye’de ancak 25-30 bin kişi olarak tahmin edilen bir kesimin isteklerini yerine getirmeye başladı. Koçarslan, müşteri memnuniyetine verdikleri önemi anlatırken "İstesinler otel odasına deve getiririz" dedi. Silver üyelik için yılda 750 dolar, Black üyelik için de 1599 dolar aidat ödenen bu kartlara ’her isteyenin sahip olamayacağını’ söyleyen Dereli ise, şu anda tüm dünyadan sadece 20 kişinin kabul edildiği Golden Globe (Altın Küre) için çalıştıklarını anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!