Trakya Döküm'e Ford Q1 Kalite Sistemi

Güncelleme Tarihi:

Trakya Döküme Ford Q1 Kalite Sistemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2009 11:38

Soyak Topluluğu şirketlerinden Trakya Döküm'ün başarılı iş süreçleri ve uygulamalarıyla “Ford Q1 Kalite Sistemi” belgesini almaya hak kazandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Soyak'tan yapılan açıklamada, Trakya Döküm'ün bu belge ile Ford'un dünya üzerindeki tüm fabrikalarına hizmet verebileceği, tüm Ford marka araçların imalatçısı olabileceği belirtildi.

Açıklamada, Trakya Döküm'ün böylelikle, Amerika dahil tüm Ford, Volvo, Mazda, Land Rover, Jaguar, Aston Martin gibi Ford Motor Company markalarından sipariş alma imkanına kavuşacağı ayrıca, üretimde parça onaylarını kendisi verme hakkına da sahip olarak, işgücünden kazanç sağlayacağı ve verimliliğini artıracağı vurgulandı.

Halihazırda Ford'un Eskişehir İnönü kamyon fabrikasına diferansiyel parçaları tedarik etmekte olan Trakya Döküm'ün, mayıs ayından itibaren, Gölcük fabrikasında hafif ticari araçlar için volan parçaları tedarik etmeye ve önümüzdeki günlerde ise emniyet parçası olan “Akson”ların sevkıyatına başlamayı planladığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Açıklamaya göre, yalnızca Ford'un doğrudan tedarikçilerinin almaya hak kazandığı belge için şirketlerde, üretim sistemlerinin yeterliliği, süregelen performans, üretim yeri aksiyon planı, müşteri görüşü ve sürekli gelişme gibi anahtar konularda yüksek kriterler aranıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!