Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
10 Şubat 2010 Çarşamba 07:22


 ADnet  
Reklam için
IMKB 50826 / 1,76 $ 1.5120 / %-0,66 2.0790 / %0 Altın 52,24 / %-0,06 € / $ 1.3752 / %0,65
» Obama en büyük destekçilerini kaybediyor
» Gelişmekte olan piyasalar dirençli
» Bu ürünler yatırımcılarına çok kazandırdı
» Euro borç korkusunun gölgesinde kalıyor
» Yatırımcıların gözdesi 7 kıymetli metal
AJANDA
9Şubat: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Almanya Büyükelçiliğinde, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz'un katılımıyla ortak basın toplantısı yapacak.
HİSSELER
YAZARLAR
Erdal Sağlam
Kötü haberlerin satın alındığı döneme girdik
EKO-TABLO
İMKB II. SEANS
  • İMKB A-F
  • İMKB F-M
  • İMKB M-Z
  • YATIRIM FONLARI
  • A TİPİ FONLAR
  • B TİPİ FONLAR
  • SERBEST DÖVİZ
  • ÇAPRAZ KURLAR
  • ALTIN FİYATLARI
  • MB KURLARI
  • Tüm Ekonomi Haberlerini Okumak İçin
    Önceki Haber     Sonraki Haber

    Besicilikte 3 bin kişiye istihdam imkanı

     
    Şanlıurfa'da modern şartlarda besicilik yapılması amacıyla kurulacak “Organize Besi Bölgesi”nde, yaklaşık 3 bin kişiye istihdam olanağı sağlanacağı bildirildi.

    Tarım İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte bulunan canlı hayvan potansiyelini kısmen de olsa bir çatı altında toplayarak, modern besicilik anlayışıyla hayvanların bakımını, yetiştirilmesi ve ekonomiye kazandırılmasını sağlayıp, “kaynakların etkin kullanımı” ilkesi çerçevesinde ekonomik, sosyal, çevresel ve uluslararası gelişmeler boyutunu ele alan örgütlü, rekabet gücü yüksek, sürdürülebilir bir tarım sektörünün oluşturulması için Organize Besi Bölgesi oluşturulmaya çalışıldığı belirtildi.

    Şanlıurfa - Gaziantep Karayolu'nun 14. kilometresindeki Koçören köyünde, 853 hektarlık alanda 200 baş hayvanın barınacağı 5 bin metrekarelik 532 işletmede, 106 bin 400 büyükbaş hayvanın beslenmesinin hedeflendiği proje alanında, ayrıca sosyal ve idari tesisler, giriş kontrol ve dezenfeksiyon ünitesi, hayvan kliniği (genel amaçlı laboratuvar, ilaç ve aşı deposu) park alanı, acil kesim ünitesi ve yem üretimi amaçlı tesis alanının ayrıldığı kaydedildi.

    MAĞARALARDA BESİCİLİK

    Şanlıurfa'da, şehrin kenar semtlerinde 400 civarındaki mağarada besicilik yapıldığı aktarılan açıklamada, mağaraların bu amaçla kullanılmasının olumsuz bir takım sonuçlara neden olduğu belirtildi.

    Söz konusu sorunun önlenmesinin de amaçlandığı projeyle ilgili açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
    “Organize Besi Bölgesinde kurulacak tesislerde çalışacak personel; işletme verimliliği, üretilecek hayvan ve hayvansal ürünlerin kalitesi ve çalışacak personelin iş güvenliği açısından önemlidir. Çalışacak personel ilgili üniteler bazında yetişmiş, deneyimli elemanlardan seçilecektir. Seçilen personelin eğitimi için, tesis işletmeye alınmadan önce uzman personel tarafından hizmet içi eğitim verilecektir. Projeyle yaklaşık 3 bin kişi istihdam edilecektir. Şanlıurfa Organize Besi Bölgesi yerleşkesinin yol yapım çalışmaları, 05 Mart 2009 tarihi itibarıyla başlatılmıştır.”
    Mind ile haber kaçırmaya son!
    HEMEN YÜKLE
     
    Yorumlarınızı Yazınız
    Bu haber hakkında henüz yorum yok
    Diğer Haberler
              Vuslat Doğan      Tüm Haberler
      Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Anneyiz.biz Hürriyet Oto İddaa Oyna Avrupa Birliği DYH