Gelir İdaresi Başkanı Ulusoy görevden alındı

Güncelleme Tarihi:

Gelir İdaresi Başkanı Ulusoy görevden alındı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2009 00:00

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy görevinden alındı.

Haberin Devamı

Ulusoy’un yerine Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci’nin kardeşi Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Kilci atandı.

Ulusoy’un görevden alınmasında, geçtiğimiz günlerde, Doğan Yayın Holding Başkan Yardımcısı Soner Gedik ile holdinge kesilen 826 milyon TL’lik vergi cezasına ilişkin gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin yasadışı yollardan dinlenip internet sitelerine sızmasının neden olduğu ifade edildi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın talimatı üzerine gerçekleştirildiği belirtilen Akif Ulusoy ile Soner Gedik arasındaki telefon görüşmesinin internet siteleri sonra da gazetelerde yeralmasının ardından gözler Gelir İdaresi Başkanlığı’na çevrilmişti. Gelir İdaresi Başkanı Ulusoy sessizliğini uzun bir süredir korurken, Hükümetin aldığı karar ile görevden alındı.

Haberin Devamı

ULUSOY'UN YERİNE KİLCİ

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre, Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy, Lefkoşe Büyükelçiliği Maliye Müşavirliğine atandı.

Ulusoy'un ayrılmasıyla boşalan Gelir İdaresi Başkanlığına da İdarede Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Mehmet Kilci'nin ataması yapıldı.

Mehmet Kilci, Gelir İdaresi'nin Osman Arıoğlu ve Ulusoy'dan sonraki 3. başkanı olarak kayıtlara geçti.

Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci'nin kardeşi olan Mehmet Kilci'nin Gelir İdaresi Başkanlığına atanmasıyla birlikte, Kilci kardeşler, ekonominin iki önemli kurumunun yönetimini üstlenmiş oldu.

KİLCİ'NİN ÖZGEÇMİŞİ

Gelir İdaresinin yeni Başkanı Kilci 1966 yılında Kayseri'de doğdu.

İlk, orta öğrenimini Kayseri'de tamamlayan Kilci, 1989 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. 1990 yılında Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığında Maliye Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlayan Mehmet Kilci, 1993-2001 yılları arasında Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığında Maliye Müfettişi olarak çalıştı.

1998-2000 yılları arasında ABD Carnegie Mellon Üniversitesinde kamu yönetimi programında yüksek lisans eğitimi alan Kilci, 2001 yılında ise Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığında Maliye Başmüfettişi oldu.

Haberin Devamı

Mehmet Kilci, 28 Eylül 2004'te Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaparken, 30 Eylül'de Bursa Defterdarlığına getirildi. Kilci, 2 Ağustos 2005'te de Bursa Vergi Dairesi Başkanı oldu.

21 Eylül 2006 tarihinde vekaleten, 16 Ekim 2007'de ise asaleten Gelir İdaresi Başkan Yardımcılığına atanan Mehmet Kilci, bu sabah da Gelir İdaresi Başkanlığına getirildi.

Evli ve 1 çocuk babası olan Kilci, iyi derecede İngilizce biliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!