Letonya’nın Riga Havalimanı 250 milyon Euro’ya TAV’ın oldu

Güncelleme Tarihi:

Letonya’nın Riga Havalimanı 250 milyon Euro’ya TAV’ın oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2009 00:00

TAV Havalimanları Holding’in yeni havalimanı yap-işlet-devret projesi, Baltık Denizi’nin en önemli havalimanlarından biri olan Riga oldu.

TAV’ın Riga Havalimanı için 200-250 milyon Euro arasında bir yatırım yapması bekleniyor. Letonya’daki havalimanı projesinde önce kısa listeye seçilen TAV, rakiplerini geride bırakarak en iyi teklifi verdi. Bölgenin en büyük havalimanı inşaat ve işletmecisi haline gelen TAV’ın bu projedeki ortağı Skonto Bruve olacak. Riga’nın 13 kilometre güney batısında yer alan havalimanı 1973 yılında açıldı. 30 ülkeden 60 noktaya sefer gerçekleştirilen havalimanı, 2006’da yeni terminaline kavuştu. Geçen yılı yüzde 17 büyümeyle tamamlayan havalimanı, geçen yıl 3 milyon 691 bin yolcuya ev sahipliği yaptı.

Bölgenin en büyüğü oldu

Havalimanını büyütmek amacıyla geçen yıl çalışmalara başlayan Letonya Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye’de büyük başarı sağlayan ve dünyaya model olan yap-işlet-devret metoduyla yatırımın gerçekleştirilmesine karar verdi. İhaleye yerli ortağı Skonto Bruve ile giren TAV, en iyi teklifi vererek projeyi kazandı. Terminallerin 2011’de tamamlanmasıyla Baltık Denizi bölgesinin en önemli havalimanlarından biri haline gelen Riga’da yeni terminalin yanı sıra havalimanına otel, yeni uçuş kulesi, şehir merkezi ile demiryolu bağlantısı da yapılacak. TAV Havalimanları Holding, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nin yap-işlet-devret projesiyle girdiği havacılık sektöründe kısa sürede hızla yol alarak bölgenin en büyüklerinden biri haline geldi. TAV ayrıca Makedonya’da yapımını üstleneceği Shtip Kargo Havalimanı’nın da işletim hakkını opsiyonel olarak elinde bulunduruyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!