Erken rezervasyon şubata çekildi yüzde 35 indirimli tatil göründü

Güncelleme Tarihi:

Erken rezervasyon şubata çekildi yüzde 35 indirimli tatil göründü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2009 00:00

Turizmde erken rezervasyonun başlangıç tarihi bu yıl şubat ayına çekilirken, tatilcilere yüzde 35 daha ucuza yaz tatil yapma fırsatı doğdu.

Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, geçen yıl mart ayında başlayan erken rezervasyonun bu yıl şubat ayının ikinci haftasında başlatıldığını belirterek, "Erken rezervasyonda yüzde 35 ucuza tatil yapma olanağı var. Erken rezervasyondan yararlanan Türk tatilciler ’yan şezlongtaki Alman benden daha ucuza tatil yapıyor’ diye şikayet etmeyecek" dedi.

Yüzde 10 artış beklentisi

Geçen yılki erken rezervasyon kampanyasından 110 bin kişinin yararlandığını aktaran Ersoy, geçen yıl yüzde 20 büyüyen erken rezervasyonda bu yıl krize karşın en az yüzde 10 büyüme beklediklerini kaydetti. Ersoy, erken rezervasyonun şubat ayına çekilmesinin gerekçeleriyle ilgili de, "Türkiye’de erken rezervasyon altı yıl önce başlatıldı. İlk olarak mayısta başlatılmıştı, bu daha sonra marta çekildi, bu yıl ise şubat ayına aldık. Bunun nedeni Avrupa’da normalda kasım, aralık ayında erken rezervasyonun başlaması. Talep arttıkça erkene çekiyoruz. Erkene çektikçe de indirim oranları yükseliyor" açıklamasını yaptı.

2 Mart’a kadar

Mehmet Ersoy, dört gün önce başlattıkları erken rezervasyonda ilk taleplerin çok olumlu olduğunu ancak asıl durumun mayıs ayında netleşeceğini dile getirerek, "Kampanyanın ilk haftalarında başvuranlar daha avantajlı oluyor. İlk kampanya 2 Mart’a kadar sürecek. Daha sonra başlayacak ikinci kampanya ise, yüzde 30 indirimli olacak. Otellerin dalgalı fiyatları nedeniyle erken davranan daha çok indirim alır" diye konuştu.

Tatil artık lüks değil

Erken rezervasyonda fiyatların 50-440 TL arasında değiştiğini kaydeden Ersoy, şunları söyledi: "Kriz olmasına karşın artık tatil lüks olarak algılanmıyor, bir ihtiyaç olarak görülüyor. 2001 krizi de bize bunu gösterdi. İnsanlar tatile gitmekten vazgeçmiyor sadece gece sayısını düşürüyor. Fiyatlarda artış yok. Birçok otel fiyatını Euro’ya göre yapıyor ama bu artışları fiyatlarına yansıtmadılar."

Sevgililer Günü’nde iyi sonuç alındı

SEVGİLİLER Günü dolayısıyla turizmin de hareketlendiğine değinen Mehmet Ersoy, bu yıl Sevgililer Günü’nün haftasonuna denk geldiğini ve özellikle Antalya’da bugün dolayısıyla özel paketler hazırlayan otellerin iyi sonuçlar aldığını kaydetti.

2009’da yüzde 25 büyümeyi hedefliyor

MEHMET Ersoy, geçen yılı 280 milyon dolarlık ciroya kapattıklarını belirterek, "2009’da kişi bazında yüzde 10, ciro bazında ise yüzde 25’lik büyüme hedefliyoruz. Geçen yıl 392 bin kişiye tatil yaptırdık. Bunların 20 bini yurtdışına gitti."

Otelpuan.com’dan ilk ödüller verildi

ETS Group’un, birikimlerini tatilcilere aktarmak için kurduğu Otelpuan.com sitesi ilk ödül törenini düzenledi. Sitede belirli kriterler göz önüne alınarak dört dalda en iyi tesisler belirlendi. Otelpuan.com’un ’Prestij Tesis Ödülleri’ kategorisinde, Sungate Port Royal, Amara Dolce Vita, Titanic Resort Hotel, Amara Wing Resort, Calista Luxury Resort ödüle layık görüldü. ’Çocuk Aile Dostu’ kategorisinde Paloma Sultan Özdere, Noa Hotels Marmaris Palace, Voyage Sorgun, ’Romantizm Balayı’ dalında da Voyage Belek ve Rixos Tekirova ödül aldı. Engelli Dostu Tesisler olarak da ’Concorde De Luxe Resort ve Silence Beach Resort seçildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!