Zorlu Kızıldere Jeotermal Santrali’nin kapasitesini iki katına çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Zorlu Kızıldere Jeotermal Santrali’nin kapasitesini iki katına çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2008 17:58

Zorlu Endüstriyel Genel Müdür Yardımcısı Ali Kindap,“İlk üç ayda Denizli, Kızıldere Jeotermal Santrali’nin mevcut kapasitesini 6 MWe’den 14 MWe’ye çıkardık.

Haberin Devamı

Zorlu Endüstriyel Genel Müdür Yardımcısı Ali Kindap,“İlk üç ayda Denizli, Kızıldere Jeotermal Santrali’nin mevcut kapasitesini 6 MWe’den 14 MWe’ye çıkardık. Hedefimiz Kızıldere’de, 60 MWe kurulu güçte Türkiye’nin en büyük jeotermal santralini 3 yıl içerisinde inşa etmek ve devreye almak” dedi.

Zorlu Doğal Elektrik Üretim A.Ş,  ADÜAŞ özelleştirme ihalesiyle 1 Eylül 2008 tarihinde devraldığı Türkiye’nin en büyük jeotermal sahası üzerinde kurulu Denizli, Kızıldere Jeotermal Santrali’nin kapasitesini, yapılan çalışmalarla 3 ayda iki katına çıkardı.

Kızıldere Jeotermal Santrali’nin proje ve inşaat çalışmalarını gerçekleştiren Zorlu Endüstriyel şirketinin Genel Müdür Yardımcısı Ali Kindap yaptığı açıklamada, “Denizli, Kızıldere Jeotermal Santrali’nin kapasitesini 6 MWe’den 14 MWe’ye çıkardık. Hedefimiz, Kızıldere’de, ilk aşamasında 60 MWe’lik kurulu güce ulaşan Türkiye’nin en büyük jeotermal santralini önümüzdeki 3 yıl içerisinde inşa etmek” dedi.

Haberin Devamı

Ali Kindap,  özelleştirme sonrası Kızıldere jeotermal sahasında mevcut rezervuarın kapasite belirleme çalışmalarını başlattıklarını ve bu arada santralin kapasite artırımı faaliyetlerine de hızla devam ettiklerini söyledi. Kindap, bir taraftan da Kızıldere Santrali’ni çevreci bir donanıma kavuşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, uzun vadede hem yöresel istihdamı hem de doğal tarımı desteklemeye öncelik vereceklerinin altını çizdi. Kindap, santralde elektrik üretiminin yanı sıra ısı üretimi de yaparak bölgede seracılık başta olmak üzere yeni iş alanlarının oluşmasına katkı sağlamak istediklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!