Füze sistemleri ihalesinde yarış başladı

Güncelleme Tarihi:

Füze sistemleri ihalesinde yarış başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2008 10:28

Türkiye'nin hava savunma sisteminin yeni teknolojilerle donanımlı füze sistemleri ile korunmasına yönelik olarak Savunma Sanayii Müsteşarlığınca programa alınan Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi projesinde yeni bir adım daha atıldı.

Haberin Devamı

Yıl içinde Savunma Sanayii Müsteşarlığınca uluslararası düzeyde ihaleye çıkarılarak yerli ve yabancı savunma şirketlerine çağrı yapılan söz konusu sistem ihalesinde teklife çağrı dosyası alan firmalar açıklandı.

Orta irtifa hava savunma füze sistemleri ihalesi ile ilgilenen şirketler arasında dünyanın önde gelen 9 yabancı savunma şirketinin yanı sıra Türkiye'nin önde gelen 19 Türk savunma şirketi de yer aldı.

-TÜRK SAVUNMA ŞİRKETLERİ-

Önümüzdeki yıl içinde kurulması planlanan orta irtifa hava savunma füze sistemleri ihalesinde çağrı dosyası alan Türk firmaları şunlar;
-Havelsan
-Aselsan
-FNSS Savunma Sistemleri
-Havelsan Teknoloji Radar Sanayi
-Mercedes Benz Türk A.Ş
-Meteksan Savunma Sanayii
-Mimtaş Mikrodalga elektrik sistemleri
-Milsoft A.Ş
-Otokar
-Roketsan
-Savunma Elektronik Sanayi A.Ş
-SPT Uzay ve Savunma teknolojileri
-Selex Telekomünikasyon
-TÜBİTAK Mam
-Tübitak Sage
-Tübitak Magem
-Vestel Savunma
-Yaltes

YABANCI FİRMALAR

-CPMIBC (Çİn Halk Cumhuriyeti)
-IAI (İsrail)
-Kongsberg (NOrveç)
-Rafael Advanced Defense Sistemleri (ABD)
-Raytheon Company (ABD)
-Rosorboronexport (Rusya)
-Technosoyuzprojekt (Beyaz Rusya)
-Thales Aır Defence Limited (İngiltere)

SÜRE UZATILDI KATILIM ARTTI

Daha güçlü ve etkin bir hava savunma ağı oluşturulması amacıyla Savunma Sanayii Müsteşarlığınca (SSM) ihaleye çıkartılan alçak ve orta irtifa hava savunma füze sistemleri ihalesinde daha önce teklife çağrı dosyaları alımı ile ilgili tarih 31 Ekim 2008 tarih olarak belirlenmiş, ancak alınan yeni bir karar doğrultusunda bu tarih 28 Kasım 2008 tarihine kadar uzatılmıştı.

MODERN FÜZE SİSTEMLERİ

Türkiye'nin savunma gücünün günün en gelişmiş teknolojileri ile takviyesi ve güçlendirilmesi amacıyla programa alınan, orta irtifa hava savunma füze sistemleri, ilgili sistem ve donanımları ve eğitim hizmetlerini içine alan 1 adet füze sisteminden oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!