Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
 
24 Kasım 2009 Salı 03:54
İstanbul 14ºC
IMKB 45801 / 1,25 $ 1.4920 / %0 2.2340 / %0,9 Altın 56,04 / %1,71 € / $ 1.4956 / %-0,26



 ADnet  
Reklam için
IMKB 45801 / 1,25 $ 1.4920 / %0 2.2340 / %0,9 Altın 56,04 / %1,71 € / $ 1.4956 / %-0,26
AJANDA
18Kasım:Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ankara Sanayi Odası (ASO) Meclis toplantısına katılacak.
HİSSELER
YAZARLAR
Vahap Munyar
Türkçe bilmez Allah’tan korkmaz
Erdal Sağlam
Danıştay nükleer santral kararıyla herkesi rahatlattı
EKO-TABLO
İMKB II. SEANS
  • İMKB A-F
  • İMKB F-M
  • İMKB M-Z
  • YATIRIM FONLARI
  • A TİPİ FONLAR
  • B TİPİ FONLAR
  • SERBEST DÖVİZ
  • ÇAPRAZ KURLAR
  • ALTIN FİYATLARI
  • MB KURLARI
  • Tüm Ekonomi Haberlerini Okumak İçin
    Önceki Haber     Sonraki Haber

    Türkiye'nin en kaliteli petrolü Diyarbakır'da bulundu

     
    Arif ARSLAN/BİSMİL (Diyarbakır), (DHA)
    DİYARBAKIR'ın Bismil İlçesi'ne bağlı Tepe Beldesi'nde Türk şirketi Aladdin Middle East Limited Şirketi tarafından açılan ‘Arpatepe-2' kuyusunda Türkiye'nin en kalitelisi olarak nitelendirilen 41.9 graviteli petrol bulundu.

    2 bin 450 metre derinlikte bulunan kaliteli petrolün günlük üretimi önümüzdeki günlerde belirlenecek.

    Bismil'in Tepe Beldesi Arpatepe Köyü'nde Aladdin Middle East şirketi, 6 ay kadar açılan 1 no'lu kuyuda günlük 400 varil petrol elde edince, sahayı genişletti. Firma, köylülerden Sadık Turgay'a ait 16 dönümlük araziye satın alarak 3 ay önce ‘Arpatepe-2' kuyusunu açarak petrol aramayı sürdürdü. Kuyuda, 2 bin 450 metre derinlikte Türkiye'nin en kaliteli petrolü bulundu. Firma temsilcisi Serhat Öz, 41.9 gravitede buldukları petrolün kalite bakımından Suudi Arabistan'da çıkan petrole eş değer olduğunu söyledi. Petrolün bulunmasıyla çifte bayram yaşadıklarını belirten Öz, “İlk kuyuda günde 400 varil petrol üretimi sürüyor. Yeni keşfettiğimiz ve içinde tek damla suyun olmadığı kuyuda üretim, önümüzdeki günlerde belli olacak. Bu kuyudan çok umutluyuz. En yüksek graviteli petrolü bulduğumuz kuyuda çifte bayram yapıyoruz. Bölgede önümüzdeki günlerde 10 kuyu daha açmayı planlıyoruz” dedi.

    Arpatepe Köyü'nde sattığı arazisinde petrol bulunan 8 çocuk babası Sadık Turgay, diğer köylülerle birlikte büyük sevinç yaşadıklarını belirterek, firmadan çeşitli isteklerde bulundu. Köylerine sağlık ocağı yapılmasını isteyen Turgay, “Türkiye’nin en zengin petrolü köylümüzde çıktı ama, yokluklar içindeyiz. İki kuyudan da petrol çıktı, artık bu şirket köyümüze yatırım yapsın” dedi.

    Turgay’'n 8 yaşındaki kızı Asya Turgay da petrol bulan firmanın okullarına bilgisayar almasını istedi. Arpatepe köylüleri, köylerinde gençlerin issiz olduğunu, petrolün çıkmasıyla bunların umutlandığını dile getirerek, “Petrol bulunca köy olarak geleceği daha da umutla bakıyoruz” dedi. Türkiye'de daha önce bulunan en kaliteli petrolün 34 gravitede olduğu bildirildi.

    Mind ile haber kaçırmaya son!
    HEMEN YÜKLE
    İLK 1 AY ÜCRETSİZ
     
    Yorumlarınızı Yazınız
    Bu haber hakkında henüz yorum yok
    Diğer Haberler
              Aydın Doğan      Tüm Haberler
      Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak İş Ara Anneyiz.biz Hürriyet Oto İddaa Oyna Avrupa Birliği DYH