Numara taşıma bedava

Güncelleme Tarihi:

Numara taşıma bedava
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 16:25

3 büyük GSM operatörü abonelere aynı numarayla başka operatöre geçişinde ücret talep etmeyeceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

VODAFONE

Vodafone, cep telefonu numarasını Vodafone'ye taşıyacak abonelerden ücret talep etmeyeceğini açıkladı.

Vodafone Kurumsal İş Birimleri Bölüm Başkanı Ahmet Ulubay, yaptığı yazılı açıklamada, kullanıcıların numaralarını değiştirmeden operatör değiştirmesinin doğal bir tüketici hakkı olduğunu ve bu uygulamadan yararlanan tüketicilere bir maliyet yansıtılmaması gerektiğini hep vurguladıklarını kaydetti.

Ulubay, numarasını Vodafone'ye taşıyacak abonelerden ücret almayacaklarını, operatöründen memnun olmayan tüm aboneleri numaralarıyla beraber Vodafone'ye beklediklerini bildirdi.

TURKCELL

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı  Tayfun Çataltepe, cep telefonu numarasını Turkcell'e taşıyacak abonelerden ücret  talep edilmeyeceğini söyledi.

Tayfun Çataltepe, numara taşımada  operatörler arasında bir ücret ödeneceğini, bu ücretin üst sınırının 20 YTL  olmasının düşünüldüğünü bildirdi. Çataltepe, şunları kaydetti:
“Numarasını Turkcell'e taşıyan abonelerden ücret talep etmeyeceğiz.  Zaten bu konu operatörlerin kendi inisiyatifinde. Zaten bu operatörler arasında  bir ücret. Bazı operatörler müşteriden ücret almayı tercih edebilir ama bizde  böyle bir şey yok. Bu ücret sektörün sağlığı ve suistimallerin önlenmesi için çok  önemli. Yeni bir abonenin operatöre bir maliyeti var. Aynı gün içinde başka bir  operatöre geçtiğinde, bir geçiş ücreti olmazsa, ikinci operatöre abonenin bir  maliyeti olmaz. Bir operatörden aboneleri alıp direkt kendine geçirmek gibi  piyasada çeşitli suistimaller olabilir.”

AVEA

Haberin Devamı

Avea'nın, numaralarını Avea'ya taşıyan abonelerden hiçbir taşıma ücreti almayacağı bildirildi.
Avea'dan yapılan yazılı açıklamada, 9 Kasım 2008 tarihi itibarıyla başlayacak numara taşınabilirliği uygulamasında, Avea'ya geçmek isteyen mobil telefon kullanıcılarının herhangi bir ücret ödemeyeceği kaydedildi.
Avea Regülasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Anık, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Tüm dünya örneklerinde numara taşınabilirliğin başarılı olmasının en büyük etkenlerinden biri, uygulamanın aboneler için ücretsiz olmasıdır. Avea olarak tüm mobil telefon kullanıcılarını, Avea fırsatlarından yararlandırmak için numara taşınabilirliğine ücretsiz başvurularını yapmak üzere Avea bayilerine davet ediyoruz" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!