 |
 |
 |
| 3 Temmuz: TÜİK, 2009 yılı haziran ayı ve yıllık enflasyon verilerini açıklıyor. |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
| İMKB II. SEANS |
 |
|
 |
| YATIRIM FONLARI |
 |
|
|
 |
|
|
 |
| |
| 12 Ekim 2008 |
|
|
|
|
|
|
Türkiye'de, kredi kartı sahipliğinde İç Anadolu Bölgesi’nin yüzde 70.9’luk oranla lider olurken, tasarruf yapma eğliminde ise yüzde 51.2 ile Karadeniz bölgesi başı çekti.
MasterCard’ın altı ayda bir düzenlediği MasterIndex Araştırması’na göre tasarruf yapma eğilimindeki bireylerin oranı Karadeniz’de yüzde 51,2 ile yüzde 36’lık Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde çıktı. Tasarruf araçları arasından dövize yatırım yapmada Ege, Marmara ve İç Anadolu Bölgesi öncü olurken, Karadenizliler tasarruf aracı olarak yüzde 20.5’lik oranda yastık altını tercih ediyor.
11 ile 101 YTL arası
Kredi kartı sahipliğinde ise İç Anadolu Bölgesi’ni yüzde 55,7’yle Akdeniz, yüzde 49,1’le Ege ve Marmara Bölgesi izledi. Banka kartı sahipliğinde de İç Anadolu Bölgesi’nin diğer bölgelere göre daha önde gittiği saptandı. Bu bölgede yaşayanların yüzde 72,6’sı banka kartı sahibi olduğu belirtilirken bu oranı yüzde 65,2 ile Ege ve Marmara Bölgesi, yüzde 58,3’le Karadeniz Bölgesi izledi. Araştırmada, İç Anadolu Bölgesi’nde yaşayan halkın minimum 11 YTL’nin üzerindeki harcamaları için kartlarını ceplerinden çıkardıklarını söylerken, bu rakam Karadeniz Bölgesi’nde 35 YTL’ye, Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesi’nde 51 YTL’ye, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise 101 YTL’ye çıkıyor.
En önemli faktör güven
Araştırmada "Kredi kartlarınızı ne sıklıkta kullanıyorsunuz" sorusuna, "Haftada bir iki kere kullanırım" şeklinde yanıt veren diğer tüm bölgelerin aksine, Ege ve Marmara Bölgesi’nde yaşayanlar kredi kartlarını ayda 2 kere kullandıklarını ifade etti. Kart tercihinde ise, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde kart faizinin düşüklüğü en önemli faktör olarak ortaya çıkarken, diğer bölgelerde ise en önemli faktörün güven duyulan banka olduğu sonucu çıktı.
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
|
| Karadenizde erkekler oralard yaşamıyorlar ki,İstanbul Ankara İzmir Adana da yaşıyor kadınlar ise tarlada çalışıyorlar.Onlkar için varsa yoksa kara lahana ve çay var.Para harcamak için zamanları yok o yğzden en az Karadeniz de...Şaka bir yana üleknin heryerinde Kredi kartları felakati bekleniyor... |
|
|
|
|
|
|
| herkes kendi suclu olmayan parayi harcarsan öyle olur |
|
|
|
|
|
|
| karadenizliler isi biliyorlar kim borclanirsa o kadar streslenir fazla stres ise mutsuzluk cabuk yaslanma ve hastaliklari beraberinde getirir |
|
|
|
|
|
| Bu haberin diğer yorumcuları |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz. |
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|