Merkez bankaları faiz indirdi

Güncelleme Tarihi:

Merkez bankaları faiz indirdi
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 14:07

Piyasaların beklediği faiz indirim kararı az önce açıklandı.

Haberin Devamı

Piyasaya faiz dopingiÂ

Aralarında ABD Merkez Bankası (FED), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası'nın da (BOE) olduÄŸu dünyanın en büyük merkez bankaları hep beraber faiz indirdi.Â

FED 0.5 puan indirim yaparken faizi yüzde 1.5'e çekti. ECB, İngiltere ve İsveç merkez bankaları da faiz oranlarını yarımşar puan  indirdi.

FED'den yapılan açıklamada, faiz oranının yüzde 1,5'e indirildiği ECB, Kanada İngiltere, İsveç ve İsviçre merkez bankalarıyla  işbirliği içerisinde hareket edildiği bildirildi.

Standart Bank Türkiye Masası Şefi Cüneyt Başaran "Bir tek bu kurşun kalmıştı. Umarım bu can simidi olur" derken, Toronto Dominio Bank Trader'ı Süha Yaygın ise kararın piyasaları olumlu etkileyeceğini düşündüğünü ifade etti.

Ä°ÅŸte piyasalar böyle çöktü / Foto-Galeri Â

Dev borsalar çöktü  Â

FAİZLER KAÇA GERİLEDİ?

Merkez bankalarının faiz indiriminin ardından FED'in gösterge faizi yüzde 1.5'e, ECB'nin yüzde 3.75'e, Kanada'nın yüzde 2.5'e, İngiltere'nin yüzde 4.5'e, İsveç'in de yüzde 4.25'e geriledi.

Haberin Devamı

Öte yandan merkez bankalarının koordineli hareketinden bağımsız olarak Çin Merkez Bankası da faizlerini 0.27 puan düşürerek yüzde 6.93'e çekti.

Japon Merkez Bankası da bu koordineli harekete katılmayacağını fakat desteklediğini duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!