Piyasalar Senato'yu takmadı

Güncelleme Tarihi:

Piyasalar Senatoyu takmadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2008 12:30

ABD'de 700 milyar dolarlık kurtarma planının Senato tarafından onaylanması piyasaları fazla etkilemedi. Piyasalar asıl olarak cuma günü Temsilciler Meclisi'nden gelecek kararı bekliyor.

Haberin Devamı

Avrupa borsaları güne yükselişle başladı. Bankacılık devi UBS'ın üçüncü çeyrekte az da olsa kâr edeceğini açıklaması piyasalara moral oldu. Özellikle bankacılık ve finans hisselerindeki hareket dikkat çekerken, Avrupa borsaları öğle saatlerinde yüzde 1'in üzerinde prim yaptı.

Kurtarma paketi Senato'dan geçti

Asya borsaları ve ABD endeks future'ları ise 700 milyar dolarlık kurtarma paketinin ekonomik yavaşlamyaı engelleyemeyeceği beklentisi ile geriledi.

Senato'nun kurtarma paketine onay vermesinin borsalar üzerinde fazla etkili olmadığını anlatan uzmanlar, buna karşılık dolarda bugün hızlı bir hareket görüldüğüne dikkat çekiyor. Euro/dolar paritesi 1.3855'e kadar inerken, dolar böylece euro karşısında son 1 yılın en yüksek seviyesini görmüş oldu.

Haberin Devamı

Dolarda hızlı yükseliş

BANKACILIK HİSSELERİ HAREKETLİ

UBS'ın üçüncü çeyrekte kâr edeceğini açıklaması banka hisselerinde önemli bir harekete neden oldu. UBS hisseleri yüzde 8.5 prim yaparken, Barclay's ve Societe Generale hisseleri yüzde 4'ün üzerinde değer kazandı.

Marks & Spencer hisseleri ise satışlarının analist tahminlerini aşması ile yüzde 7.5 değer kazandı.

OTOMOTİV DEVLERİ KAN KAYBEDİYOR

ABD otomotiv satışlarının düşmesi Asya borsalarında işlem gören Japon otomotiv devlerini de olumsuz etkiledi. Eylül ayında ABD'deki satışları yüzde 32 gerileyen Toyota hisseleri yüzde 4.3, satışları yüzde 24 düşen Honda hisseleri yüzde 4.5, satışları yüzde 36 gerileyen Mazda hisseleri de yüzde 11 değer yitirdi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!