1000 fabrika içinde ‘en kalitelisi’ Ankara

Güncelleme Tarihi:

1000 fabrika içinde ‘en kalitelisi’ Ankara
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2012 00:00

Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı’nın mükemmellik modeli uygulamasında, Türkiye’den Coca-Cola İçecek (CCİ), Ankara Fabrikası, 20 ülkede fabrikası bulunan Coca-Cola sistemi içinde bu ödülü kazanan ilk fabrika oldu.

Haberin Devamı

AVRUPA Kalite Yönetimi Vakfı’nın (EFQM) mükemmellik modeli uygulamasında, bu yıl Türkiye’den Coca-Cola İçecek (CCİ), başarı ödülünün sahibi oldu. Türkiye, Pakistan, Orta Asya ve Orta Doğu’da 10 ülkede toplam 22 fabrikası bulunan Coca-Cola İçecek’in Ankara fabrikası, EFQM ödüllerinde ‘sürdürülebilir gelecek için sorumluluk almak’ alanında başarı ödülünü kazandı. Bu yıl Türkiye’ye EFQM ödülünü getiren tek kuruluş olan Coca-Cola İçecek, 20 ülkede 1000’den fazla fabrikası bulunan Coca-Cola sistemi içinde bu ödülü kazanan ilk fabrika olarak da dikkati çekti.

9 kriter karşılanıyor

Avrupa’daki kuruluşların sürdürülebilir mükemmelliğini sağlayabilmek için itici güç olmayı amaçlayan Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı, 1992 yılında mükemmellik modelini geliştirdi. Modelde liderlik, strateji, çalışanlar, işbirlikleri ve kaynaklar, süreçler, ürünler ve hizmetler, müşterilerle ilgili sonuçlar, çalışanlarla ilgili sonuçlar, toplumla ilgili sonuçlar ve temel performans sonuçları olmak üzere 9 kriter bulunuyor. Bu kriterler, kuruluşun mükemmelliğe erişme yolunda gösterdiği çabalara ilişkin değerlendirmeleri içeriyor. Ödülü alan kuruluşların bu konularda iyi uygulamalara sahip olduğu, bu uygulamaları her seviyeye yaygınlaştırdığı ve özdeğerlendirme sonucunda sistemini sürekli iyileştirdiği belirtiliyor. Bu yıl 9 Ekim’de Brüksel’de düzenlenen ödül töreninde 13 finalist açıklandı, 7’si ödül kazandı.

Haberin Devamı

Dünyadaki ilk fabrika

CCİ’nin Türkiye Bölge Başkanı Burak Başarır, geçen yıl EFQM’in Türkiye temsilcisi olan KalDer tarafından verilen Ulusal Kalite Ödülleri’nde ödül sahibi olduklarını hatırlatarak, “Sadece ürün kalitesinde değil tedarik-üretim-dağıtım gibi tüm süreçlerde kalite odak noktamız” dedi. Coca-Cola’da daha önce EFQM’e başvuran başka bir fabrika bulunmadığını ifade eden Başarır, “Ödül kazanan Ankara fabrikası 80 milyon ünite kasa olmak üzere 450 milyon litre üretim yapıyor” dedi.

Suriye’de işler durdu

CCI Türkiye Bölge Başkanı Burak Başarır, “Şu anda 10 ülkeli bir şişeleyici haline geldik. Bölgemiz fırsat bölgesi olduğu için en büyük oyuncumuz Türkiye. İşlerin yüzde 60-70’ini Türkiye karşılıyor fırsatlar barındırıyor” diye konuştu. Suriye’deki Şam merkezli faaliyetlerini durduklarını anlatan Başarır, “Suriye, yeni girdiğimiz bir pazardı. Güven alamayınca, faaliyetlerimizi durdurduk” dedi.

Haberin Devamı

Nilüfer Belediyesi finalist oldu

AVRUPA Kalite Yönetimi Vakfı’nın (EFQM) Mükemmellik Modeli uygulamasında, Bursa Nilüfer Belediyesi de dünyadaki 13 finalistinden biri oldu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Kalite yönetim sistemini izleyen bu kurumun yöneticisi olarak başarıdan mutluluk duyuyorum. Nilüfer’in sadece Türkiye’de değil dünyada örnek bir kurum olduğunu bir kez daha görmüş olduk” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!