100 kişiye bedava ayakkabı sözü verdi Diyarbakır’da izdiham yaşattı

Güncelleme Tarihi:

100 kişiye bedava ayakkabı sözü verdi Diyarbakır’da izdiham yaşattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2009 00:00

Diyarbakır’da yeni açılan bir ayakabı mağazası yeşil kartlı 100 kişiye bedava, diğer ayakkabıları ise 1 TL’den satacağını duyurunca izdihama neden oldu.

Sabahın erken saatlerinde mağaza önüne yığılanlar içeri girmek için yarışırken kadın ve çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi. Polis, müdahalesiylede kalabalık dağılmayınca mağaza kepenk kapattı.
Sadece 20 ayakkabı
Türkiye’nin çeşitli illerinde şubesi bulunan ve dün Diyarbakır’da şube açılışı yapan “Aydi Ayakkabı” mağazasının açılışında izdiham oldu. Açılışta 100 yeşil kartlıya bedava, diğer ayakkabıların ise 1 TL olacağını duyuran mağazaya akın edenler içeri girebilmek için neredeyse birbirlerini ezdi. Büyük bölümünü kadın ve çocukların oluşturduğu kalabalık mağaza kapısını zorlayarak içeri girdi. Mağazadaki ayakkabı reyonlarına akın edenler tüm ayakkabıların satış fiyatının 1 TL olduğunu sanarak torbalara doldurdu. Ancak 1 TL’lik reyonda sadece 20 ayakkabı bulunması ve diğer ayakkıbaların farklı fiyatta olması nedeniyle kasada durumu öğrenenlerin büyük bölümü ayakkabıları iade etmek zorunda kaldı.
Aynı anda 4 mağaza
Mağazaya girmek isteyenlerin sayısınının giderek artması ve izdihamın sürmesi üzerine polis müdahale etmek zorunda kaldı. Ancak başarılı olamayınca, mağaza yetkilileri kepenkleri kapattı. Mağaza sorumlularından Burak Koç, “Bugün aynı anda Türkiye’nin çeşitli illerinde 4 mağaza açtık. 100 yeşil kartlıya bedava ayakkabı verdik. 1 TL’ye promosyonlu ürünler verdik. Bu kadarını beklemiyoduk” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!