100 bininci “Megan Sedan” Türkiye yollarında

Güncelleme Tarihi:

100 bininci “Megan Sedan” Türkiye yollarında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2007 16:21

Oyak Renault'un Bursa'daki fabrikalarında üretilerek 5 kıtada 84 ülkeye ihraç edilen “Megane Sedan” modelinde, Türk pazarı için 100 bin üretim adedine ulaştığı bildirildi.

Haberin Devamı

 OYAK Renault'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye yollarına çıkacak 100 bininci, “Megane Sedan”ın, OYAK Renault Otomobil Fabrikalarında düzenlenen törenle OYAK Renault Genel Müdürü Alain Gabillet ve Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar tarafından Bursa Yıldırım Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Murat Özkarayurt'a teslim edildiği belirtildi.

-PAZAR LİDERİ-

“Megane Sedan”ın, 2003 yılının eylül ayında yapılan lansmanından itibaren Türkiye'nin en çok satılan otomobili olduğu belirtilen açıklamada, OYAK Renault'nun Türkiye'de üretilen “Megane Sedan” ve “Symbol” ile Türkiye'nin en çok satılan 2 modeline sahip bulunduğu ve iç pazada liderliğini 10. yılında da sürdürdüğü kaydedildi.

“Megane Sedan” modelinden bugüne kadar 393 bin 598 adet üreterek, bunun dörtte üçünü ihraç eden OYAK Renault'nun, Türk otomotiv sanayinin son 8 yıllık toplam otomobil üretiminin yarısını tek başına gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, OYAK Renault'un kalite, maliyet, süre konularında elde ettiği başarıyla Renault Grubu fabrikaları içerisinde en üst sıralarda yer aldığına işaret edildi.

Haberin Devamı

Türk Pazarında 6 farklı motor seçeneği, 5 farklı ekipman seviyesi ve sunduğu opsiyonlar ile 56 adet farklı versiyondan oluşan yelpazeye sahip “Megane Sedan”ın, temmuz ayından itibaren 1.5 dCi 100 bg otomatik vitesli motor seçeneğinin eklenmesi ile bu sayının 67'ye çıktığı bildirildi.

İLK 6 AYDA 137 BİN 184 OTOMOBİL

Açıklamada, Bursa'daki fabrikasında tek hat üzerinde “Megane”, “Clio” ve “Symbol” üretimi yapan OYAK Renault, Türk pazarının yanı sıra Rusya, İspanya, Romanya, ABD, Meksika, İsrail ve Çin gibi dünyanın 84 ülkesine 292 bin adet “Megane Sedan” ihraç ettiği vurgulandı.

OYAK Renault'un Türkiye'nin en büyük binek otomobil üreticisi olduğu belirtilen açıklamada, “OYAK Renault, 2007 yılının ilk 6 ayı sonunda 137 bin 184 adet otomobil, 65 bin 656 adet motor ve 120 bin 401 adet vites kutusu üretimi gerçekleştirerek Türk otomotiv sanayinde otomobil üretimi ve ihracatında liderliğini sürdürdü” denildi.
Oyak Renault'da halen 6 bin 100 kişinin çalıştığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!