10 yılda 10 kat büyüme hedefi

Güncelleme Tarihi:

10 yılda 10 kat  büyüme hedefi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 20:55

AVIVASA Emeklilik ve Hayat acenteleri, satış ekibi ve Akbank çalışanlarını temsilen biraraya gelen 1000 kişilik ekip, Antalya’da düzenlenen 2016 Satış Vizyon Toplantısı’na katıldı.

Haberin Devamı

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı ve AvivaSA Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer’in katılımı ile gerçekleşen toplantıda AvivaSA CEO’su Meral Eredenk Kurdaş şirketin 2015 sonuçlarını değerlendirdi ve yeni dönem hedeflerini paylaştı. Sabancı Grubu’nun uzun vadeli bakış açısıyla Türkiye’nin potansiyeline inandığına dikkat çeken Dinçer, 10 yılda 10 kat büyümesi öngörülen emeklilik ve sigorta sektöründe AvivaSA’nın pazar payını koruyarak liderliğini sürdüreceğini kaydetti.

Dinçer, “AvivaSA’nın geçmişiyle gurur duyuyor, uzun vadede büyük bir potansiyel taşıdığına inanıyoruz. 2015’i başarıyla kapattık. BES’te fon büyüklüğünde liderliği yakaladık ve hayat sigortalarında önemli başarılar kaydettik. 2014’te halka açılan şirket 2015 sonunda 2 milyar TL piyasa değerine ulaştı. 2016 yılı için belirlediğimiz yüksek hedeflere de ulaşacağımıza inanıyorum” diye konuştu. Meral Eredenk Kurdaş ise “İşimizi yaparken gösterdiğimiz özen bizi BES fon büyüklüğünde sektör liderliğine taşıdı” dedi. Kurdaş şunları söyledi: “Halka arzın ardından gelen ilk yıl olan 2015’te, Borsa İstanbul’da şirket değerlerinin ortalama yüzde 16 düştüğü bir ortamda, AvivaSA hisseleri, yılı yüzde 26 değer kazanarak kapattı. BIST100 endeksine göre de yüzde 51 daha yüksek performans gösterdik. Acente kuruluş sayısında yüzde 126 büyüme sağlandı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!