10 milyon dolara teknoloji ‘burada’

Güncelleme Tarihi:

10 milyon dolara teknoloji ‘burada’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2014 01:36

TÜRKİYE’nin en büyük e-ticaret şirketi hepsiburada, 10 milyon dolar yatırımla teknoloji üssü projesini hayata geçiriyor.

Haberin Devamı

Bir fabrika gibi e-ticarete yazılım geliştirecek teknoloji üssü, e-ticaret sektörünün büyümesine de önemli katkılar sağlayacak.

TÜRKİYE’nin lider e-ticaret şirketi Hepsiburada, geçen ay açıkladığı 35 milyon dolar lojistik altyapı yatırımına bir yenisini ekliyor. Şirket, 10 milyon dolarlık yeni yatırımıyla teknoloji üssünü yenilemek için düğmeye bastı. Hepsiburada’nın yenilenen teknoloji üretim merkeziyle, İstanbul’un e-ticaret alanlarında yazılım çözümleri üreten bir merkez olması planlanıyor. Dünyanın en büyük perakende sektorüne yönelik yazılım teknolojileri şirketi ThoughtWorks ile işbirliği yapılan teknoloji üssüyle, hem Türkiye’deki e-ticaret sektörünün gelişmesi hem de Türk yazılımcıların eğitilmesi sağlanacak.

SEKTÖRÜ BÜYÜTECEK

Hepsiburada’nın teknoloji üssünde odaklanılacak konuların başında KOBİ’ler yer alıyor. KOBİ’lerin, başta teknoloji üssünde geliştirilen yazılımlara ve Hepsiburada’nın lojistik imkanlarına erişebilmesi sağlanacak. Böylece daha önce e-ticarette yer almamış veya e-ticarete yatırım yapacak gücü olmayan şirketlerin Hepsiburada’nın teknolojileriyle bu alana girmesi sağlanacak. Bu da Hepsiburada’nın teknoloji üssüyle beraber Türkiye’deki e-ticaret sektörünün gelişmesini ve büyümesini hızlandıracak. Buna ek olarak Hepsiburada’nın teknoloji üssü, yaratacağı istihdamla da dikkat çekiyor. Teknoloji üssünde ilk etapta toplamda 100’den fazla mühendise, analiste ve yazılımcıya istihdam yaratılacak.

YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER

Doğan Online İş Geliştirme Bölüm Başkanı Emre Ekmekçi, ThoughtWorks ile beraber yürütülecek bu projede Hepsiburada’nın, bir e-ticaret teknoloji çözüm merkezi olarak konumlanacağını söyledi. Ekmekçi, “Bu platformla perakende, ödeme sistemleri, lojistik ve taşımacılık sektörlerinin değişimine ve gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Geçenlerde açıkladığımız 35 milyon dolar lojistik altyapı yatırımımıza ek olarak böyle bir teknoloji yatırımı ile yurtdışına göre daha işin çok başında olduğumuz e-ticaret ekosisteminin büyümesi için Hepsiburada olarak 13 yıldan beri öncü olduğumuz rolümüzü devam ettireceğiz” şeklinde konuştu. ThoughtWorks Avrupa Satış Direktorü David Tuck ise Hepsiburada ekibiyle, yenilikçi e-ticaret çözümleri yaratacaklarını belirtti. Tuck, “Hepsiburada, Avrupa’nın en hızlı büyüyen e-ticaret şirketlerinden biri olarak, Türkiye’deki online ekonominin büyümesine önderlik ediyor. Dünya’da örneklerini gördüğümüz perakende sektöründeki değişimin Hepsiburada ekibi tarafından Türkiye pazarına da bir servis olarak verilmesi, tüketici ve perakendecilerin online ve mobil alışveriş tecrübelerini iyileştirme açısından çok önemli” dedi.

Haberin Devamı

GENÇ YAZILIMCILARA EĞİTİM

KURULACAK teknoloji üssünde, e-ticaret yazılım sektörü gelişmesi için genç yazılımcılara eğitim programları düzenlenecek. ThoughtWorks’ün deneyimli ekibi tarafından verilecek olan ‘agile yazılım geliştirme’ yöntemleri ve pratikler konusundaki eğitimlerle Hepsiburada Teknoloji ekibine katılacak olan yazılımcılara, kariyer gelişim imkanı da sunulacak. Söz konusu eğitim programlarıyla Türkiye’deki kalifiye yazılımcı açığının kapatılması hedefleniyor. Öte yandan verilecek eğitimlerle genç yazılımcıların e-ticaret sektörüne yönelik yazılım teknolojilerinde daha aktif rol alması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

MÜŞTERİYE ÖZEL YAZILIM GELİŞTİRİYOR

MERKEZİ ABD’nin Chicago şehrinde bulunan, perakende sektörüne yönelik geliştirdiği çözümlerle dünya liderleri arasında yer alıyor. Mingle, Go ve Twist gibi birçok ürünü bulunan şirket, müşterilerine özel geliştirdiği yazılımlarla öne çıkıyor. Müşterileri arasında Sony, Samsung, Starwood, Woolworths, IATA, LastMinute.com, The Guardian gibi dünya devleri bulunan ve sektördeki 20. yılını dolduran ThoughtWorks’ün 12 ülkede ofisi ve 2 bin 800’den fazla çalışanı bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!