10 milyar dolarda indirim olmaz

Güncelleme Tarihi:

10 milyar dolarda indirim olmaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2001 01:45

Devlet Bakanı Kemal Derviş, IMF'nin Türkiye'ye sağlayacağı ek kaynak miktarının 10 milyar dolardan 7 milyar dolara indirilmesinin sözkonusu olmadığını söyledi.

Derviş, ek kaynak miktarının 7 milyar dolara çekilmesinin sözkonusu olup olmadığının sorulması üzerine, IMF'den gelecek kaynakta bir indirim olmayacağını söyledi. Derviş, mevcut kredilerin üzerine 10 milyar dolarlık ek kaynak sağlanması konusunda IMF İcra Direktörleri Kurulu'nun karar vereceğini söyledi. IMF heyetinin Türkiye'den ayrılmadan önce bir açıklama yapabileceğini kaydeden Derviş, kendisinin de bunun ardından Hazine Müsteşarı ve Merkez Bankası Başkanı'yla birlikte bir açıklama yapacağını bildirdi.

Bu arada IMF heyetinin, dün Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler ile yapılan görüşmede, gönüllü emekli olacak personeli yeterli gördükleri öğrenildi. Keçeciler ile görüşmede IMF yetkilileri, kamuda personel azaltılması konusunda 100 bin rakamını telafuz etmediler. IMF'nin ayrıca kamuda yapılan toplu sözleşmeleri beğendiği ve bir önceki döneme göre yüzde 50 oranında daha düşük sözleşme imzaladığına işaret ettikleri öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!