10. Bayim Olur musun? fuarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

10. Bayim Olur musun fuarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2012 11:40

World Franchise Council-WFC (Dünya Franchise Konseyi) Toplantıları ve Yaklaşık 50 Ülkenin Katılımı ile Gerçekleşen UFRAD’ın Organizasyonuyla düzenlenen 10.Bayim Olur musun Fuarı açılışı dün yapıldı.

Haberin Devamı

Dünya Franchise Konseyi, dünyadaki gelişmeleri ve yenilikleri paylaşmak ve deneyim alışverişi sağlamak amacıyla İstanbul’da bir araya geldi.11 Eylül 2012’de Avrupa Franchise Federasyonu Toplantısı, 12 Eylül 2012 tarihi itibariyle de WFC Dünya Franchise Konseyi Toplantıları, Türkiye’de UFRAD’ın ev sahipliğinde başladı. Toplantılarla eş zamanlı olarak yapılan 10. Bayim Olur musun? Fuarı da 13-16 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Dün açılışı gerçekleşen Fuara katılım yoğundu. Açılışa AB Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, Malezya Ekonomi Bakanı Dato Srı İsmail Sabri Bin Yaakob, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, İstanbul Valisi H. Avni Mutlu, Istanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük, UFRAD Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın, 50’yi aşkın ülkenin Dernek Başkanları, dünyanın ve ülkemizin önde gelen yatırımcıları ve Franchise markaları katıldı.

Haberin Devamı

Girişimciler, yeni iş kurmak isteyenler ve yarattıkları markaların bayi ağlarını geliştirmek isteyenlerin katıldığı fuarın açılışında AB Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin en değerli markasının İstanbul olduğunu söyledi.

Ülke olarak 35 milyar dolarlık bir sektörü temsil ediyoruz.2023 hedefleri doğrultusunda bu rakamı 50 milya dolara çıkarmayı ümit ediyoruz. İyi bir marka olmadan bu rakamlara ulaşamayız. İnsanlar artık tasarladıkları konseptleri ihraç ederek marka oluyor, katıldığım müzakerelerde İstanbul markası koz olarak en büyük silahımızdır” dedi. UFRAD tarafından düzenlenen ve ev sahipliği yapılan bu toplantıların ve fuarın Türkiye’deki markaların dünyada tanınabilirliği açışından önemli fırsatlar yarattığını belirterek katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

10. Bayim olur musun? Fuarının ev sahibi olarak açılış konuşmasını yapan UFRAD Genel Başkanı ve aynı zamanda da İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olan Dr. Mustafa Aydın, Günümüzde marka olmak perakendeciğin olmazsa olması haline geldi. Bir ülkeye girebilmenin tek yolu marka olmak, bizler UFRAD olarak Türk markalarının uluslar arası olarak rekabeti için 1470 marka ile çalışıyoruz. Avrupa’da bu sayı ile birinci sıradayız” dedi. Yaklaşık 250 firmanın katıldığı fuarın 16 Eylül 2012 tarihine kadar devam edeceğini belirten Aydın, fuarda dünyaca ünlü isimlerinde marka ve franchising ile ilgili çeşitli seminerler vereceğini belirtti. 

Haberin Devamı

10. Bayim olu musun? Fuarının açılışından sonrasında akşam Sait Halim Paşa Yalısı’nda düzenlenen ve 50 ülkenin Franchise Konseyi Başkanlarının katıldığı “Franchise Ödül Töreni” nde Simit Sarayı, Burger King, Tatlıses Çiğköfte gibi önemli markalar ödül aldılar. Tatlıses Çiğköftelerinin sağladığı marka başarısı ve bayilik çalışmalarının da ödüllendirildiği gece de Sanatçı İbrahim Tatlıses çalışma arkadaşları ile beraber ödülü kucakladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!