10 başarılı şirket CEO'sundan 10 kitap önerisi

Güncelleme Tarihi:

10 başarılı şirket CEOsundan 10 kitap önerisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2018 12:10

En ünlü CEO'ların mutlaka okumanızı önerdiği birbirinden güzel kitapları sizler için derledik...

Haberin Devamı

Yaratıcı fikirleri, iş disiplinleri ve ilham veren başarılarıyla büyük şirketlerin yönetimini elinde bulunduran Chief Executive Officer (CEO) unvanlı kişiler, aynı zamanda entelektüel kimlikleriyle de örnek olmayı başarıyor. Büyük şirket yöneticilerinin genç girişimcilere ve yöneticilere önerdiği kitaplar, ufkunuzu geliştirmeye yardımcı olacak.

Steve Jobs

Apple'ın patronu, dünyanın en önemli girişimcilerinden biri olarak kabul edilen Steve Jobs, yaşamı boyunca pek çok kitap okudu. Jobs için ayrı bir öneme sahip eserlerin başında Clayton Christensen tarafından yazılan "Yaratıcının Çelişkisi" adlı kitap bulunuyor. İş dünyasında devrim yapmak için gerekli olan özellikleri anlatan ve yeni fikirler verme konusunda farklı noktalara değinen bu kitap, genç adaylar için listede bulunmalı.

Jeff Bezos

Haberin Devamı

Amazon.com'un kurucusu, servetiyle dünyanın en zengin iş adamları listesinde ilk sırada bulunan Jeff Bezos, Kazuo Ishiguro tarafından yazılan "Günden Kalanlar" kitabını öneriyor. Nobel ödüllü yazarın bu eseri İkinci Dünya Savaşı esnasında gösterişli bir sarayda uşak ile kahya arasındaki ilişkiyi anlatıyor.

Mark Zuckerberg

Facebook ile bir devrim yaratan Mark Zuckerberg, toplumsal sorunlara değinen ve acı gerçekleri dile getiren kitaplar okumaktan hoşlanıyor. Zuckerberg'in hayatına en çok dokunan kitabın adı ise "Fakirliğin Portfolyosu". Eserin yazarı Daryl Collins.

Tim Cook

Apple'ın şu anki CEO'su olan ve başarılarıyla markanın Jobs'dan sonra büyümesinde büyük pay sahibi olan Cook, George Stalk tarafından yazılan "Zamana Karşı Yarış" adlı eseri öneriyor.

Elon Musk

Fikirleriyle tüm dünyanın gözlerini üzerine çevirdiği iş adamı Elon Musk, "Benjamin Franklin" adlı eseri genç girişimcilere öneriyor. Dünyanın önemli bilimadamı ve siyasetçilerinden biri olan Franklin'i anlatan eserin yazarı Walter Isaacson.

Marissa Mayer

Yahoo'nun kurucusu olan Mayer'in mutlaka okuyun dediği kitap ise Olivia Fox Cabane'nin Karizma Miti adlı eseri.

Bill Gates

Dünyanın en zengin iş adamlarından Bill Gates'in hayatında iz bırakan kitap ise J. D. Sallinger'in dünyaca ünlü yapıtı "Çavdar Tarlasında Çocuklar".

Muhtar Kent

Haberin Devamı

Coca Cola'nın başındaki isim Muhtar Kent, genç girişimcilerin Niall Ferguson'un ünlü eseri “Paranın Kökeni” adlı kitabı okumalarını şiddetle tavsiye ediyor.

Larry Page

Google'ın ünlü CEO'su Larry Page, tam bir Nikola Tesla hayranı. Bu nedenle, Tesla'nın otobiyografisini okumalarını gençlere tavsiye ediyor.

Marc Benioff

Salesforce.com'un CEO'su Marc Benioff, ünlü filozof Sun Tzu'nun “Savaş Sanatı” adlı kitabını öneriyor.

BAKMADAN GEÇME!