1 yıldır iş arayana öncelik verilecek

Güncelleme Tarihi:

1 yıldır iş arayana öncelik verilecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2011 00:00

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte ‘yoksulluğun’ tüm partilerin ortak propaganda söylemi olması üzerine hükümet, bir dizi önlemi hayata geçirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, iş bulma konusunda yoksullara öncelik verilmesi için İşkur’a ve Kamu İhale Kurumu’na genelge gönderdi.

İstihdam artışı şart

Dinçer, “yoksullukla mücadele” programı çerçevesinde başlattıkları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Yoksulluktan kurtulmanın en önemli ayağı istihdam artışıdır. Biz şimdi yeni bir uygulama başlattık. ‘Yeşil kart sahibi olanlara, ailede hiç çalışanı olmayan haneden bir kişiye, bir yıldan fazladır iş arayanlara’ istihdamda öncelik verilecek. İşkur aracılığı ile bunları takibe aldık. Valiliklere de genelge gönderdik. Yönetmelikler yayınladık.”

Taşeronlara İşkur zorunluluğu

Kamu İhale Kurumu ile yapılan görüşmelerin sonucunu değerlendiren Dinçer, şöyle konuştu: “Kamunun hizmet alımına yeni kriter getirildi. Bu kapsamda, kamuya iş yapan taşeron firmalar, kafalarına göre eleman almayacaklar. İşkur’a başvuracaklar onlar elemanı temin edecek. Böylece istihdamda öncelik yoksullara verilmiş olacak. Bu uygulama ile artık torpil iddiaları da ortadan kalkacak. Çünkü eskiden partilerin il başkanları veya bir milletvekili, o taşeronu arayıp ‘şu elamanı işe al’ diye ricada bulunuyordu. Şimdi taşeronların inisyatifleri kalmadı. Direk İşkur bulacak elamanı. Belki siyasilerin hoşuna gitmeyecek bir proje ama bu şekilde yoksullara iş bulmada öncelik sağlanacak ve daha adil bir sistem olacak” dedi.

Ekonomik büyüme önemli

Yolsuzlukla mücadele için önce ekonomik büyümeyi sağlamalının önemli olduğunu dile getiren Dinçer, “Biz bunu yapıyoruz. Belli büyüklükte bir pasta düşünün, bundan kimi çok yer, kimi az yer. Adil dağılım olmaz ama pasta büyük olursa adaleti sağlayabilirsiniz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!