1 trilyon tokatlayıp kaçarken yakalandı

Güncelleme Tarihi:

1 trilyon tokatlayıp kaçarken yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tekstil piyasasında 1 trilyon liralık tokatçılık son anda önlendi. Hindistan asıllı Alman vatandaşı Kolleksiyon Tekstil firmasının sahibi Dipankar Ganguli, bankalar ve esnaftan topladığı paralarla yurtdışına kaçmak için hazırlık yaparken yakalandı.

Tekstil piyasasında faaliyet gösteren Hindistan asıllı Alman vatandaşı Dipankar Ganguli, bankaları ve çok sayıda esnafı yaklaşık 1 trilyon lira tokatladıktan sonra yurtdışına kaçmak üzere hazırlık yaparken son anda yakalandı. Alacaklıların şikayet başvuruları üzerine harekete geçen Mali Şube dedektifleri, Ganguli'yi Pendik Güzelyalı'da bir arkadaşının bürosunda yakaladı.

Kolleksiyon Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin sahibi, Amerika, Avrupa ve Asya'da birçok ülkeye her hafta TIR'lar dolusu tekstil ürünü ihraç eden Dipankar Ganguli'nin gözaltına alınması piyasada şok etkisi yarattı. 5-6 ay önce şirketinin krize girmesi nedeniyle zor günler yaşayan ve kredi aldığı bankalar ve borçlu olduğu şirketler tarafından üst üste haciz yağmuruna tutulan Ganguli için Savcılıklara şikayet yağmaya başladı. Bu arada Ganguli'nin işyerlerini boşaltarak kayıplara karıştığı bildirildi.

Dipankar Ganguli'nin her an yurtdışına kaçabileceğini belirten alacaklılar savcılığa verdikleri dileklerinde, ‘‘Sanığın sahibi olduğu Kolleksiyon Tekstil Sanayi ve Tic. A.Ş. aleyhine çok sayıda icra takibi yapılmaktadır. Birçok banka ve alacaklı tarafından yapılan bu icra takiplerinin sonuçsuz kaldığı, işyerlerinin boşaltıldığı bizzat görülmüştür. Sanık ve firması bulunduğu bazı adresleride terk etmiştir. Yabancı uyruklu olan sanığın Türkiye'yi terk etmesi ve bir daha bulunamaması ihtimali çok yüksektir. Tutuklanarak ülkeden çıkışının engellenmesini ve gerekli yasal işlemlerin yapılmasını önemle talep ederiz’’ denildi.

BÜRODA YAKALANDI

Kastamonu ve İstanbul'un çeşitli yerlerinde tekstil atölyeleri bulunan Şişli, Fulya Caddesi ile Seyrantepe'deki bürolarını kapatan Ganguli'nin bulunabilmesi için harekete geçen Mali Şube Dolandırıcılık Bürosu dedektifleri ünlü tekstilcinin yurtdışına kaçmak için hazırlık yaptığını tesbit ettiler. Dipankar Gangulu'nin son olarak Pendik, Güzelyalı'da bir arkadaşına ait büroda gizlendiğini tesbit eden ekipler, dün büroya baskın yaptı. Polisleri karşısında görünce şaşkına dönen Ganguli gözaltına alındı. Mali Şubede sorgulanmaya başlanan Ganguli'nin çok sayıda karşılıksız çek kestiği ve borcunun 1 trilyon liranın üzerinde olduğu ifade edildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!