1 milyon 377 bin memura 80 YTL denge tazminatı

Güncelleme Tarihi:

1 milyon 377 bin memura 80 YTL denge tazminatı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2006 00:00

Ek ödeme almayan ve sayıları yaklaşık 1 milyon 377 bin olarak açıklanan memurlara ocak ve temmuz aylarında 40’ar YTL olmak üzere toplam 80 YTL’lik "denge tazminatı" ödenmesine ilişkin olarak hazırlanan yasa tasarısı taslağı Başbakanlığa gönderildi.

Hükümetle, memurlar adına Kamu-Sen, KESK ve Memur - Sen’in katıldığı toplu görüşmelerde yüzde 5.1’lik genel zamma ek olarak çeşitli adlar altında ek ödeme almayan ve sayıları yaklaşık 1 milyon 377 bini bulan memura denge tazminatı adı altında ödeme yapılması kararlaştırılmıştı. Memur konfederasyonlarının da katılımıyla hazırlanan "İlave Ödemesi Bulunmayan Memurlara ve Sözleşmeli Personele Ek Ödeme Yapılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı" Başbakanlığa gönderildi.

OCAK VE TEMMUZDA ALACAKLAR Tasarı taslağına göre, çeşitli adlar altında ek ödeme almayan çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel, ocak ve temmuz aylarında 40’ar YTL olmak üzere toplam 80 YTL denge tazminatı alacak. İlgili kurumların merkez ve taşra teşkilatı ile varsa bunların döner sermaye kadrolarında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre istihdam edilenler ile aylıklarını 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu ve 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununa göre alanlara, subay, sözleşmeli subay, astsubay, sözleşmeli astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlara, 1 Ocak 2006, 30 Haziran 2006 tarihleri arasında 950 gösterge rakamının, 1 Temmuz 2006’dan itibaren ise 1850 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda her ay ödeme yapılacak.

MÜDÜR VE ŞEFLER ALAMAYACAK: Ancak bu kurumlarda çalışanlardan makam, yüksek hakimlik, temsil veya görev tazminatı alanlar, her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenler hariç fiilen yapılmayan ders karşılığı ek ders ücreti alanlar alamayacak. Buna göre öğretmenler söz konusu denge tazminatını alacak, ancak il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki şube müdürleri ve şefler, Bakanlık merkez teşkilatında ek ders ücreti alan bürokratlar ile eğitim araçları merkezindeki öğretmenler alamayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!