1 milyar TL ciro ve koşulsuz müşteri memnuniyeti

Güncelleme Tarihi:

1 milyar TL ciro ve koşulsuz müşteri memnuniyeti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2013 01:00

Hanzade Doğan Boyner, hepsiburada.com’un hedeflerini açıkladı.

Haberin Devamı

Doğan Online ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, her ay bir milyonun üzerinde ürün satan hepsiburada.com’un 2014 hedefinin 1 milyar TL ciroyu geçmek olduğunu belirterek, “Asıl hedefimiz ise koşulsuz müşteri memnuniyeti” dedi.

DOĞAN Online ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, hepsiburada.com’un her ay bir milyonun üzerinde ürün sattığını belirterek, “2014’te 1 milyar TL ciroyu geçeceğimizi düşünüyoruz” dedi. Türkiye’de e-ticaret pazarının hâlâ küçük bir paya sahip olduğunu söyleyerek, “Pazarın en büyük oyuncusu olarak bunda bizimde sorumluluğumuz var. Belki bazı yatırımlarda geç kaldık. Ama bu yıl başladığımız agresif yatırımlarla büyümeye katkı yapacağımızı düşünüyorum” dedi.

WEBRAZZI SUMMİT

Türkiye’ye yeni giriş yapan milyar dolarlık girişimler, özel lansmanlar, Türkiye yatırım ekosisteminin en önemli oyuncuları, başarılı girişimciler, Türkiye’ye yön veren kusumsal firmaların üst düzey yöneticilerinin katıldığı Webrazzi Summit 2013 dün başladı. Zirve kapsamında Webrazzi Kurucusu Arda Kutsal, Doğan Online ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner ile bir söyleşi yaptı.

Haberin Devamı

1 milyar TL ciro ve koşulsuz müşteri memnuniyeti


CİRO YÜZDE 50 BÜYÜYOR

Kutsal’ın hepsiburada.com’un finansal sonuçlarına ilişkin soruları yanıtlayan Hanzade Doğan Boyner şöyle konuştu: “Türkiye’nin en büyük e- ticaret şirketi hepsiburada.com. Kârlılık artışımız gerçekten iyi. Rakamlara baktığımız zaman biz ayda 1 milyondan fazla ürün satıyoruz. Bu sene 1 milyar lira ciroya koşuyorduk. Ama bu yıl onun biraz altında kalacağız. Ciroda da yüzde 50’nin üzerinde büyüyoruz. Bizim için önemli olan rakamlar değil. Biz daha yeni başlıyoruz. Türkiye’de bundan çok daha fazla potansiyel var. Biz müşteriye yaptığımız hizmetteki iyileştirmeye ve ürün gamına kattığımız yeniliklere odaklanıyoruz. Fiyatta rekabetçi olmayı önemsiyoruz ama tek hedefimiz bu değil. Hizmet kalitesi bizim için çok daha önemli.”

MUTLU ALIŞVERİŞ DENEYİMİ

Daha agresif bir yatırım dönemi içinde olduklarını anlatan Boyner, “Hizmet kalitesi birinci önceliğimiz. Sattığımız ürünlerin yüzde 70’ni ürün siparişinden 2 saat sonra kargoya verebiliyoruz. Ama burada kargo şirketlerinin de ciddi yatırım yapması gerekiyor. 2014’te bunun meyvelerini yiyeceğimizi düşünüyoruz. 2014’teki asıl hedefimiz koşulsuz müşteri memnuniyeti” dedi.

Haberin Devamı

Ciddi sermaye isteyen sektör

E-ticaret girişimcisi olmak isteyenlere “sermaye” uyarısı yapan Hanzade Doğan Boyner, “Burası sermaye yoğun bir sektör. 1-2 milyon dolar yatırım yapıp birkaç yüz milyon dolar kazanılan bir sektörmüş gibi bir algı var. Off-line sektörden daha fazla sermaye gerekiyor. Burada şöyle bir dünya yok; resimleri çekerim, sipariş alırım, 10 gün sonra gönderirim . Ciddi sermaye isteyen bir sektör” diye konuştu.

1 milyar TL ciro ve koşulsuz müşteri memnuniyeti


Henüz para kazanmıyoruz ama yatırıma devam

YANDEX kurucusu ve CEO’su Arkady Volozh, zirvede konuşmasına artık İstanbul Yeniköy’de bir evi olduğunu söyleyerek başladı. Yandex’in Türkiye’de özellikle trafik durumunu gösteren uygulaması ile büyük başarı sağladığını anlatan Volozh, “Türkiye’de 10 milyon Yandex kullanıcısı var. En büyük yerel arama motoruyuz. Yeni dönem de yine insana ve teknolojiye önemli yatırım yapacağız. Veri merkezleri kuracağız. Türkiye’de de insanlar artık diğer ülkelerde olduğu gibi arama moturunu seçme hakkına sahip. Tek bir arama motoruna bağlı değil” dedi. Volozh, şunları söyledi: “Web nasıl 2.0 olduysa aramada 2.0 oldu. Arama işinde parayı pazar payı elde ettikçe kazanıyorsunuz. Pazar payınız yüzde 15-20 olduğunda ciddi kazanıyorsunuz. Henüz para kazanmıyoruz ama yatırımlara devam edeceğiz.” Volozh, Türkiye’de de üniversitelerle işbirliği yapıp 20 kadar yetenekli kişiyi işe alarak arama kalitesini geliştireceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Günde 8 saatimiz Facebook’ta geçiyor

‘WEBRAZZI Summit 2013 Facebook’ oturumunda bir sunum yapan Facebook Türkiye ekibinden Serhad Bölükçü, aylık ve günlük rakamları ilk defa geçen haftalarda paylaştıklarını anlatarak Türkiye’ye ilişkin verileri paylaştı. Dünyada 1.1 milyardan fazla Facebook kullanıcısı olduğunu anlatan Bölükçü, şu anda Türkiye’de aktif 33 milyon kullanıcının olduğunu açıkladı. 33 milyon kullanıcının 19 milyonun her gün Facebook’a girdiğini anlatan Bölükçü, 20 milyon kullanıcının Facebook’a mobil olarak girdiğini söyledi. Bölükçü şu bilgileri verdi: “20 milyon mobil kullanıcının 9 milyonu günlük aktif kullanıcı. Yapılan analize göre Türkiye’de internet penatrosyonun yüzde 49 olduğunu gösteriyor. Bu durumda internet kullananların yüzde 96’sı Facebook’ta kullanıyor. İnsanlar artık burada yaşıyorlar. Kendileri için önemli olan her şeyi Facebook üzerinden paylaşıyorlar. Türkiye’de günlük Facebook’ta geçirilen sürü 8 saat. Globalde bu ortalama 6 saat. Kullanıcılar internet üzerinde harcadıkları her beş dakikasından birini Facebook zaman tünelinde harcıyor. Beğen butonu yüzde 65’i yorumların yüzde 45’i ana haber akışı üzerinden yapılıyor.”

Haberin Devamı

Yükselen iki değer video-haber

NOKTA Medya Genel Müdürü Tümay Asena, internet dünyasında hızla ilerleyen video erişmeleri hakkında bilgi vererek, “2012’de televizyon izleme sürelerinde yüzde 19 artış, internet kullanımında ise yüzde 85 artış yaşadı. Haziran 2012 – Haziran 2013 arasındaki internet kullanım alışkanlıklarına bakıldığında ise, video yüzde 57 ile en hızlı büyüyen kategori olarak ortaya çıkıyor” dedi. Video kategorisini yüzde 38.5 büyüme hızıyla haber kategorisinin takip ettiğini anlatan Asena, şu bilgileri verdi: “Eposta ve portalların kullanımında ise düşüş yaşandı. 2013’ün ilk 6 ayında toplam 28.3 milyar video izlendi. Artış oranı yüzde 31.8, ortalama video süresinde ise yüzde 17.3 düşüş var. 6 ay içinde ortalama video süresi 4.54 dakikadan, 3.75 dakikaya gerilemiş.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!