1 milyar dolarlık ‘Vizyon’da yeni yatırım düğmesine bastı ikinci oteli de gündeme aldı

Güncelleme Tarihi:

1 milyar dolarlık ‘Vizyon’da yeni yatırım düğmesine bastı ikinci oteli de gündeme aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2011 00:00

Kuyaş GYO, İstanbul Vizyonpark’ta ofislerin yüzde 65’ini satarken, mevcut arazide yeni yatırımları gündeme aldı. Vizyonpark’ta yer alan 3 boş araziden birine 4 yıldızlı otel-rezidans inşa etmeyi hedefleyen Kuyaş GYO, bundan sonra lüks konutu deneyecek. Kuyaş Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, Bursalı mobilyacı gruplardan aynı konseptte bir çarşı için destek teklifi aldıklarını da söyledi.

Haberin Devamı

ENTEGRE altın ve mücevher sanayini bir çatı altında toplayan Kuyumcukent, kurduğu Kuyaş GYO ile gayrimenkul sektörüne girerken, yaklaşık iki hafta önce satışa sunduğu İstanbul Vizyonpark projesinde ofis bloklarının yüzde 65’ini sattı. Ofis, residence ve atölye blokları, 5 yıldızlı otel ve alışveriş merkezinden oluşan ve 1 milyar dolarlık yatırımla tamamlanacak olan Vizyonpark’ta ihtiyaca göre 4 yıldızlı bir otel daha inşa edilmesi gündeme geldi. Vizyonpark’ın mevcut arazisinin içinde, 3 parça arazisi daha bulunan Kuyaş GYO, bunlardan hangisine 4 yıldızlı otelin yapılacağını kararlaştıracak.
Rezidans-otel olabilir
Kuyaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, Vizyonpark’ta devam eden projeleri yılın ilk yarısında tamamlamalarının ardından yeni projelere başlayacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Burada mevcut arazilerimiz var. Önce bu arazilerdeki projeleri tamamlayacağız. İhtiyaca göre Vizyonpark’ta yeni yatırımlar gündeme geliyor. Otel burada bölgenin bir ihtiyacı. Şu anda fizibilete çalışmaları yapılıyor. 4 yıldızlı ancak 5 yıldızlı hizmet veren esnaf oteli düşünüyoruz. Arsası büyük gelirse rezidans-otel gibi düşünebiliriz. Yatırım bedeli de toplam yatırım bedeli olan 1 milyar doların içinde olacak.”
Mobilyacılar destek istedi
Metiner, Vizyonpark’ın satışa çıkmasının ardından Bursa İnegöl’den, mobilyacı gruplardan teklif aldıklarını belirterek, “100 milyon dolarlık yatırımla imalatın yer aldığı çarşı yapmak istiyorlar. Kooperatifçilikten kurtulup şirket olmamız hoşlarına gitmiş. Yatırım açısından da danışmanlık olarak da destek verebiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Arazi 1994 yılında 42 milyon dolardı

KUYUMCU-KENT’in kuruluşu-nun özünde kooperatif anlayışının olduğunu söyleyen  Sait Erdal Metiner, kuruluş hikayesini şöyle anlattı: “Sektörün sanayileşmesiyle beraber Kapalıçarşı civarındaki yerler artık yeterli olmuyor. Sektör mensupları da arsa arayışını uzun tutuyorlar. O sırada bu 190 bin metrekare arazi üzerinde Elektrokent Yapı Kooperatifi bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Perpa’nın da  inşaatının bitmesi nedeniyle elektrikçileri oraya taşıyor. Kuyumcular da dönemin parasıyla 42 milyon lira vererek 1994 yılında bu arazinin sahibi oluyor. Önce imalatçılar ardından  toptancılar taşınıyor.”

Haberin Devamı

Lüks konutu deneyeceğiz yurtdışı neden olmasın

VİZYONPARK’ı bitirdikten sonra İstanbul Avrupa yakasında konut projesi yapacaklarını söyleyen Sait Erdal Metiner, şöyle konuştu: “Bize konut talepleri oluyor. Şu anda somut birşey yok ancak değerlendiriyoruz. Lüks konut düşünüyoruz. 2011 bizi yönlendirecek. Sadece Türkiye’de inşaat yapmak değil, belki yurtdışında da bir iş alabiliriz. Kuyaş kendi adına bir değer oluşturdu. Bir tecrübe kazandık, bunu değerlendirmekte fayda var. Yurtdışında Vizyonpark ve Kuyumcukent ölçeğinde bir proje gerçekleştirmek, neden olmasın? Görüşmelere başlayacağız.”

Sadece kuyumculara yönelik olmasın diye ismi değişti

VİZYONPARK’a gümrük müşavirleri, mali müşavirler, dış ticaret şirketlerinin ilgi gösterdiğini kaydeden Sait Erdal Metiner, “Her türlü meslek grubundan talep var. Sadece kuyumculara yönelik bir proje olmadığını vurgulamak için projenin ismini değiştirdik. Mimaride de renkleri Kuyumcukent’ten ayırdık” dedi.

Haberin Devamı

DİĞER HABERLER

Antepia’da ilk etabın  yüzde 60’ı satıldı

SİNPAŞ Yapı ve Paralel Yapı tarafından hayata geçirilen Antepia projesinde 470 konuttan 614’e çıkan ilk etabın yüzde 60’ından fazlası satıldı. Ocak 2011’de inşaatına başlanan proje, 1.2 milyar dolarlık yatırım değeriyle, toplam 560 bin metrekare alana kurulacak. Toplam 3 bin 470 konutun yer aldığı projenin, 156 bin lira ile 1.8 milyon lira arasında değişen fiyatlarla satışa çıkan ilk etabının yüzde 60’ından fazlasının satışı gerçekleştirildi. 5 ayrı etapta satışa çıkacak projenin, her etabının teslim süresi yaklaşık 2 yıl olacak. İlk etabın sahiplerine Mart 2013’de teslim edilmesi planlanıyor. Projede  2+1’den 7+2 yalı tipi müstakil eve kadar farklı seçeneklerde daireler sunuluyor. Konutların büyüklükleri ise 117 ile 544 metrekare arasında.

Haberin Devamı

Kiracıların ev sahibi olduğunu gördükçe büyük gurur duyuyorum

GEÇTİĞİMİZ 14 Ocak’ta satışa çıkan ve kısa sürede hızlı satış rakamlarını yakalayan Avrupa Konutları Atakent 3’te, şu ana kadar 1070 konutun satışı tamamlandı. Atakent 3’ün lansman döneminde metrekaresi 2 bin 500 liradan satışa çıkan konut sayısının 1240 olduğunu söyleyen Avrupa Konutları İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, bu etapta kalan konutların da en fazla 15 günde satışının tamamlanacağını düşündüklerini belirtti.
Toplam 2 bin 240 daireden oluşan Atakent 3’ün diğer etabını satışa sunmak için bir kaç ay ara vereceklerini açıklayan Çetinsaya, şöyle konuştu: “Toplu Konut İdaresi, ikinci etap ekspertizlerini yapacak. Bu nedenle projenin yeni etabının satışa çıkacağı gün belli değil. TOKİ’nin ekspertizlerini beklemek durumundayız. Ayrıca TOKİ’ye taahhüt ettiğimiz rakamı yakalamak için metrekare fiyatlarının biraz daha yükselmesi gerekiyor. Nisan ayını düşünüyoruz. Nisanda metrakare fiyatlarının 3 bin 500 lirayı bulacağını düşünüyoruz. Bu nedenle bekleyeceğiz.”
Kiracılar ev sahibi oluyor
Atakent 3’te metrekare fiyatının 4 bin lirayı bulmasını hedeflediklerini hatırlatan
Çetinsaya, “Projenin ilk satışa çıktığında alanla, son etaptan daire alanlar arasındaki yüzde 50’i kârı yakalamak üzereyiz” dedi. Çetinsaya, Atakent 3’te kirada oturan insanların ev sahibi olmasının kendisini gururlandırdığını da ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!