1 milyar dolara satılık

Güncelleme Tarihi:

1 milyar dolara satılık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2012 16:46

Kanada'da ülkenin en büyük bankalarından Scotibank'ın Toronto şehir merkezindeki 68 katlı 275 metre yüksekliğindeki dev plazası 1 milyar dolara yakın bedelle satışa çıkarıldı.

Haberin Devamı

Scotibank Sözcüsü Ann DeRabbie yaptığı yazılı açıklamada, plaza için belirlenen bedelin muammen bedel olduğunu, en yüksek fiyatı verenin plazanın yeni sahibi olacağını açıkladı. Ülkedeki faiz oranlarının düşük olmasının gayrimenkul satışlarını olumlu etkileyeceğini belirten Sözcü Ann DeRabbie, “Biz de bu fırsatı değerlendirmek istedik. Plazanın satışı, bankanın normal operasyonlarından birisidir. Bu operasyonun, bankanın varlıklarını maksimize edeceğini planlıyoruz” dedi.

KANADA'NIN EN YÜKSEK BİNALARINDAN- FOTO GALERİ

  
Toronto şehir merkezindeki Scotia Plaza, 68 katı ve 275 metre yüksekliği ile ülkenin CN Tower'dan sonraki en yüksek binası unvanına sahip. 1988 yılında hizmete açılan bina, Kuzey Amerika kıtasındaki en yüksek yapılar arasında da 21. sırada. Binanın giriş katından aşağıda kurulan 6 kat da eklendiğinde toplam 74 katı bulan Scotia Plaza'nın, 190 bin metrekare kullanım alanı var. İnşaat aşamasından bugüne kadar birçok filme de ev sahipliği yapan Scotia Plaza, 1 milyar Kanado doları ya da üzeri bedelle satılırsa, bugüne kadar ülkede en yüksek bedelle satılan ticari yapı unvanına da sahip olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!