1 Mayıs Bakırköy'de

Güncelleme Tarihi:

1 Mayıs Bakırköyde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2016 20:00

İstanbul’da 7 yılın ardından 1 Mayıs kutlamaları Taksim’de değil Bakırköy’da gerçekleştirilecek. DİSK Genel Başkanı Kani Beko güvenli bir 1 Mayıs için bu kararı aldıklarını dile getirdi. Türk-İş 1 Mayıs’ı Çanakkale’de, Hak-İş ise Sakarya’da kutlayacak.

Haberin Devamı

DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipler Birliği, bu yıl ‘Taksim’ ısrarından vazgeçerek 1 Mayıs’ı Bakırköy Halk Pazarı’nda kutlama kararı aldı. Taksim’den vazgeçmediklerini ve yalnızca bu sene için Bakırköy’de kutlayacaklarını belirten DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “1 Mayıs kutlamalarını güvenli bir biçimde yapmayı öncelikli bir görev olarak benimseyen dört emek ve meslek örgütü olarak, bu yıla mahsus olmak üzere 1 Mayıs kutlamalarını Bakırköy Halk Pazarı’nda gerçekleştirmeye karar verdik. 1 Mayıs’ta Bakırköy’de buluşalım” dedi. Beko, DİSK Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, 1 Mayıs komitesinin kararlarını açıkladı. 

 

TALEPLER DİKKATE ALINDI

 

Haberin Devamı

1 Mayıs’ı Taksim’de düzenleme isteklerinin İstanbul Valiliği’ne tepeden inen bir emirle reddedildiğini anlatan Beko şunları söyledi: “Türkiye’nin son 9 aydır içinden geçtiği dönem maalesef halkın en temel hakkı olan yaşam hakkının defalarca ihlal edildiği bir dönem olmuştur. Dört örgüt tarafından düzenlenen son büyük miting olan 10 Ekim Emek-Barış-Demokrasi mitinginde yaşanan katliam maalesef hala hafızalardadır. Bu koşullar altında, işçilerin, emekçilerin, tüm ezilenlerin taleplerini güçlü bir biçimde haykırdığımız 1 Mayıs kutlamalarını, güvenli bir biçimde yapmayı öncelikli bir görev olarak benimseyen dört emek ve meslek örgütü olarak, bu yıla mahsus olmak üzere 1 Mayıs kutlamalarını Bakırköy Halk Pazarı’nda gerçekleştirmeye karar verdik. Bu karar üyelerimizden, 1 Mayıs’larda yıllarca omuz omuza verdiğimiz dostlarımızdan ve halkımızdan gelen talepler dikkate alınarak verilmiştir.”


UZLAŞMA  ÇIKMADI


Kani Beko açıklamasının ardından soruları da yanıtladı. Valilikle nasıl uzlaşma sağladıklarının sorulması üzerine Kani Beko, “Aslında bir uzlaşma sağlanmadı. Bizim bileşenlerimizle bir araya gelerek Bakırköy Meydanı’nda karar aldık” dedi. Beko, DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş ve Nakliyat-İş sendikalarının Bakırköy’deki alana itiraz ettiğinin hatırlatılması üzerine ise, “Onlarla henüz görüşmedik. Aldığımız karar sonrasında birlikte hareket ederiz. Sıkıntı çıkaracaklarını sanmıyorum. Biz başkanlar kurulumuzu yaptık. Bu kararı bileşenlerle paylaştıktan sonra aldık” diye yanıt verdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!