1.5 milyarlık yatırım

Güncelleme Tarihi:

1.5 milyarlık yatırım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 22:33

Akzirve Gayrimenkul İstanbul Bahçeşehir’de 2500 konutluk bir projeye başlıyor. İtalyancada ‘cadde’ anlamına gelen ‘Strada’ projesinin değeri 1.5 milyar lira. Projede konutların yanı sara 100’den fazla mağazaya ev sahipliği yapacak alışveriş caddesi de yer alacak.

Haberin Devamı

SUUDİ Arabistan merkezli Akzirve Gayrimenkul, Bahçeşehir bölgesinde toplam 1.5 milyar TL değerindeki yeni projesinin inşasına başladı. İtalyancada cadde anlamına gelen, Akdeniz insanının canlı ve keyifli yaşam alanlarını çağrıştırması anlamında ‘Strada’ adı verilen proje, toplam 2 bin 500 bağımsız bölümden oluşacak ve üç etapta bitirilecek. İstanbul Bahçeşehir’de hayata geçecek olan proje, 102 dönüm arsa üzerinde 350 bin metrekare yer üstü inşaat alanıyla tamamlanacak. Toplamda üç etapta bitirilmesi planlanan projenin 747 konutluk ilk etabının Aralık 2018’de tamamlanması öngörülüyor. Projenin ikinci ve üçüncü etaplarının ise birer yıl arayla bitirilmesi planlanıyor.

YÜZDE 1 PEŞİNAT

Projede bir alışveriş caddesinin bulunacağını belirten Akzirve Gayrimenkul & Yatırım CEO’su İbrahim Maasfeh, “Projemize İtalyanca’da cadde anlamına gelen Strada adını verdik ve projemiz içerisinde yer alan caddeyi herkesin faydalanabileceği bir yaşam alanı haline getirdik. Cadde üzerinde restoranlar, kafeler, marketler ve günlük hayatı kolaylaştıracak ticari alanlar olacak” dedi. Strada’daki konut fiyatlarının KDV dâhil 240 bin TL’den başlayacağını belirten Maasfeh, yatırımcılara yüzde 1 peşinat ve peşin ödemede yüzde 10 indirim avantajı tanıdıklarını ifade etti. Akzirve ayrıca, şirket finansmanı kapsamında 40 aya varan vade seçeneğini sunuyor.

Haberin Devamı

BÖLGE DEĞERLENİYOR

Bahçeşehir bölgesinin yatırımcılar için bir cazibe merkezi haline geldiğini belirten İbrahim Maasfeh, “Bahçeşehir bölgesi giderek artan değeriyle yatırımcıların ilgisini çekiyor. Bölgede 2011 yılında metrekare fiyatları 1.000-1.500 TL civarındayken, şu anda 4 bin TL’lere kadar çıkabiliyor. Bölge, 3. havalimanı bağlantı yolları ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne yakınlığı ile yatırım açısından avantajlar sunuyor” şeklinde konuştu. Maasfeh ayrıca, 2019 yılında hizmete girmesi planlanan Mahmutbey-Bahçeşehir metro hattıyla birlikte Bahçeşehir bölgesine raylı sistemle ulaşımın da sağlanmış olacağını ve bu şekilde bölgede oturanların yeni bir ulaşım ağına sahip olacağını vurguladı. Projenin mimarisi için uzun görüşmeler yaptıklarını belirten Maasfeh, Bahçeşehir projesi için mimar Bünyamin Derman’la çalıştıklarını sözlerine ekledi. Projenin mimari detaylarıyla ilgili bilgi veren ünlü mimar Bünyamin Derman, “STRADA’nın mimari detaylarını planlarken şehir hayatını ön planda tutmaya çalıştık. Burada Akzirve’nin yaşam alanları için geniş yer ayırması da bizim için oldukça önemliydi. Proje genelinde yalnızca binalar, konutlar ve ticari ünitelerin mimari detayları değil, yaşam alanlarının mimari detayları üzerinde de oldukça çalıştık. Proje bittiğinde Strada’dan ev sahibi olanlar yalnızca bir daireye değil, yepyeni bir yaşam alanına da kavuşmuş olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!