1.2 milyar lirayı yakaladı yurtdışında 3, Güneydoğu ve Doğu’da 2 fabrika yapacak

Güncelleme Tarihi:

1.2 milyar lirayı yakaladı yurtdışında 3, Güneydoğu ve Doğu’da 2 fabrika yapacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2012 00:00

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, yapı kimyasallarında ve yapı ürünlerinde fırsatları değerlendirip satın alma yapacaklarını belirterek, “Önemli pazarlarda da sıfırdan yatırım yapmayı düşünüyoruz. Yurtdışında üç farklı yatırım projesi üzerine çalışıyoruz. Doğu ve Güneydoğu’da iki tesis kuracağız” dedi.

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ yıl 1.2 milyar lira ciroya ulaşan Kale Grubu’nun Başkanı Zeynep Bodur Okyay, 2011’de İtalya’da satın aldıkları seramik şirketinin ardından, bundan sonra gelişmekte olan pazarlara yatırım yapacaklarını açıkladı. Okyay, “Bununla ilgili üzerinde çalıştığımız üç proje var. Bu yıl bitmeden birini, 2013’te de diğer ikisini açıklayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Bu yıl tamamlanacak
Kale Italia’nın Edilcuoghi ve Edilgres’in markalarının Türkiye’de satışına başladıklarını bildiren Okyay, şöyle konuştu: “Doğuda ve Güneydoğuda yatırım olacak. Bunun dışında Rusya’da bir tesisimiz 2007’den beri faaliyet gösteriyor. Kalekim’le ilgili de, yapı kimyasallarında Ortadoğu’da da bir yatırım için düşüncemiz var. Orada da görüşmeler sürüyor. Önce Türkiye’deki iki tesisi, ondan sonra Ortadoğu’daki yatırımı planımıza aldık. Türkiye’deki yatırımlarımızı bu sene içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz. Diğerini ise 2013 yılında sonuçlandırıp, hemen başında başlamayı düşünüyoruz.”

Dört alternatif var
Doğu ve Güneydoğu’daki iki yatırımla, bölgedeki aktiflerini arttıracaklarını ve ihracat odaklı tesisler kuracaklarını anlatan Okyay, şöyle konuştu: “Özellikle çevre ülkelere yönelik iki tesis kuracağız. Yerleri düşünüyoruz. Dört alternatif yer belirledik, ikisi Doğu’da, ikisi Güneydoğu’da. Yüzde 70 gibi netleşti. Çok kısa sürede belirlenecek. İtalya’daki satın alma operasyonumuz bizim için bir mihenk taşı. Burada çalışmalarımız artarak devam edecek. Planımız İtalya’da önümüzdeki beş yılda toplam 25 milyon Euro’luk yatırım yapmak. Onun dışında Kale Seramik, 30 milyon Euro yeni yatırım düşünüyor. Bu ikisi ile Kale Seramik’in 55 milyon Euro gibi bir yatırımı olacak. Kalekim’in yatırımları da kabaca 10 milyon dolar civarında olacak.”

Haberin Devamı

Seramiğin Silikon Vadisi’ne taşındık

İTALYA seramik endüstrisinin önemli markalarını elinde bulunduran Fincuoghi’yle ilgili planlarını anlatan Zeynep Bodur Okyay, “IT sektörü için Silikon Vadisi’nin taşıdığı önem gibi, seramik için teknoloji ve tasarımda lider Sassuolo bölgesinin parçası olduk” dedi.

Haberin Devamı

Ortadoğu’da sular durulmadan önce pozisyon almalıyız

ORTA-DOĞU’da yatırımı düşündüklerini söyleyen Zeynep Bodur Okyay’a, bölgede yaşanan siyasi sıkıntılar sorulduğunda, yanıtı şöyle oldu: “Ortadoğu sorunlu ama ülkeler gelişiyor. Türkiye’nin ciddi bağları var ve bölgedeki Türkiye bakışı çok farklı. Türk ürünleri prestijli olarak algılanıyor. Bundan faydalanmamız lazım. Sular bir gün durulacak. Önceden pozisyon almamız lazım. Son iki yılda çoğu gelişmekte olan pazarlarda 20 showroom açtık.”

Avrupa’da üretim ‘terbiye’ ediyor

AVRUPA’da yaşanan borç krizine rağmen, Avrupa’nın her zaman için Türkiye’nin birinci ekonomik partneri olduğunu vurgulayan Zeynep Bodur Okyay, şöyle konuştu: “Avrupa hâlâ dünyanın en zengin ve en sofistike pazarı. Orada üretim yapmak firmaları terbiye ediyor. Avrupa’da mağazalaşarak, doğrudan tüketiciye gitme zamanı geldi.”

Haberin Devamı

45 milyon Euro İtalya’dan

KALE Grubu Yapı Grubu Başkanı Tarık Özçelik, Yapı Grubu’nun 2012’de yüzde 25 büyüyeceğini vurgulayarak, şu bilgileri verdi: “Buna İtalya dahil değil. İtalya’dan da 45 milyon Euro gibi bir ciro gelecek. Önümüzdeki yıllarda grup cirosuna 70 milyon Euro katkı sağlamasını planlıyoruz. İtalya’daki tesisler yılda 6 milyon metrekare kapasite ile üretim ve 120 ülkeye ihracat yapıyor. İtalya’daki lojistik merkezleri Kale Seramik Türkiye’nin özellikle Avrupa ihracatına önemli katkıları olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!