Ekonomi ve istihdam konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi ve istihdam konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 12:39

Ekonomi ve istihdam konuşuldu

Haberin Devamı

BOLU, (DHA)- BOLU'nun ekonomik durumu ve potansiyelini, devam eden kamu ve özel sektör yatırımları ile istihdam konularının değerlendirildiği İl Ekonomi ve İstihdam Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.
Vali Aydın Baruş başkanlığında yapılan toplantıya Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hayri Coşkun,  kaymakamlar, diğer belediye başkanları, kurum ve kuruluş müdürleri, oda başkanları katıldı. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, 2016 yılının iş dünyası için kayıp olduğuna vurgu yaparak, "2016 yılı ilk ve ikinci çeyrek çok iyi giderken üçüncü çeyrekte çok sıkıntılar yaşamaya başladık. Geçmişi unutup önümüze bakmamız gerekiyor. 2017 yılının ilk çeyreği bir toparlanma zeminin oluşturulması için hükümet, özel sektör temsilcileri bir araya gelerek çalışmalar içerisinde bulundu. Ticaret ve Sanayi Odası’nda 16 senedir görev yapmaktayım ve ilk kez bu kadar desteklerin, teşviklerin oluştuğu bir dönem yaşıyoruz. Tabii ki herkes bu sıkıntıları algılamış ve üzerine düşen görevi yerine getirmek zorunda olduğunu anlamış vaziyette. Bugün burada her biri en az 100 kişi istihdam etmiş arkadaşlarımızla birlikteyiz. Önümüzü görmek ve sektörlerin sıkıntılarını dinlemek ve Bolu’da istihdam konusunda üzerimize düşeni yapmak adına bir araya geldik. Özellikle sizlerden istihdam konusunda destek istiyoru" dedi.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da "Ülkemizde yaşanılan olumsuzluklara rağmen ekonomik olarak halen daha batıdan geride değilsek bunun sebebi sizlersiniz ve Türk insanının kaynaşmasıdır. Tabii göstergeler geriye gitmekte olunca bunlara çözüm bulacakta sizlersiniz yani hepimiziz. Bu konuda Türkiye’nin mevcut yapıyı biraz daha yukarıya çekip ileriye doğru hareket edebileceğini dosta ve düşmana göstermesi lazım" diye konuştu.
Vali Baruş da Türkiye'nin zor bir yılı geride bıraktığına işaret ederek, "Böylesine hassas bir dönemden geçtiğimiz bu süreçte bizler birlik ve beraberliğimizi korursak sorunların üstesinden daha kolay gelebiliriz. Devletimiz, hükümetimiz zor durumda olan vatandaşlarımıza her türlü olanağı sağlıyor, her türlü yardımı yapıyor. Ama sağlığı yerinde olan, çalışabilir güçte olan insanların sadece yardımla hayatını sürdürmesi mümkün değil ve sağlıklı da değil. Çünkü bir ülkenin kalkınması o ülkede çalışabilir durumda olan insanların o ülkenin kalkınmasına katkı sağlamalarıyla mümkündür. Onun için bu istihdam konusu çok çok önemli" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!