Reçete hazır, açıklama haftaya

Güncelleme Tarihi:

Reçete hazır, açıklama haftaya
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 18:46

EKONOMİ Koordinasyon Kurulu (EKK) dün Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, maliye, bankacılık ve finans sektörü, reel sektör ve işgücü piyasasına yönelik tedbirlerin kararlaştırıldığı ve hafta içinde kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

Çankaya Köşkü’nde 18.15’te başlayan toplantı yaklaşık 5 saat sürdü. Toplantıya, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli, Mehmet Şimşek, Veysi Kaynak, AB Bakanı Ömer Çelik, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, Hazine Müsteşarı Osman Çelik, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben ve SPK Başkanı Vahdettin Ertaş da katıldı.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada da şunlar kaydedildi: “Kamu maliyesi, bankacılık ve finans sektörü, reel sektör ve işgücü piyasasına yönelik olarak alınması gereken tedbirler kararlaştırılmış olup, teknik çalışmaların tamamlanmasını müteakip hafta içinde kamuoyu ile paylaşılacaktır. AB ile süren Gümrük Birliği güncellenmesi ile ilgili süreç aktarıldı. Pazartesi hazırlanacak bütçe görüşmeleri de gözden geçirildi.

BAKMADAN GEÇME!