Ekonomi Bakanlığı: DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan şahsi nedenlerle görevinden ayrılma kararı aldı 

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Bakanlığı: DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan şahsi nedenlerle görevinden ayrılma kararı aldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2017 16:11

Ekonomi Bakanlığı: DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan şahsi nedenlerle görevinden ayrılma kararı aldı 

Haberin Devamı

 

ANKARA (DHA) - EKONOMİ Bakanlığı basın ve halkla ilişkiler müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, "Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 3 yıldır yürüten Ömer Cihad Vardan şahsi nedenlerle görevinden ayrılma kararı aldı. Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci tarafından söz konusu göreve DEİK Başkanı olarak Sayın Nail Olpak'ın getirilmesine karar verildi" denildi. 

Ekonomi Bakanı Zeybekci görev değişimine ilişkin, "DEİK Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 3 yıldır sürdüren Ömer Cihad Vardan'a çalışmaları dolayısıyla şahsım ve Bakanlığım adına teşekkür ediyor, bundan sonra üstleneceği görevlerde başarılar diliyorum. Birçok sivil toplum örgütü ve kuruluşta önemli görevleri son derece başarılı bir şekilde yerine getiren Nail Olpak'ın DEİK'te de önemli hizmetler yapacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı. 
 
Zeybekci, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye'nin dış ekonomik ilişkilerini özel sektör-kamu iş birliği ve tüm paydaşların katkılarıyla eşgüdümlü yönetmek üzere tasarlanan DEİK'te 2014 yılından bu yana yeniden yapılanma sürecine yönelik faaliyetlerin devam ettirildiğini vurguladı. Bakan Zeybekci, "DEİK Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 3 yıldır sürdüren Ömer Cihad Vardan'a şahsım ve Bakanlığım adına teşekkür ediyor, bundan sonra üstleneceği görevlerde başarılar diliyorum.ö diye konuştu.  Bakan Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleri ile güçlenen DEİK'in tüm kurucu kuruluşlar için önemli bir platform olduğunu, birçok sivil toplum örgütü ve kuruluşta önemli görevleri son derece başarılı bir şekilde yerine getiren Nail Olpak'ın DEİK'te de önemli hizmetler yapacağına inandığını da ifade etti.
 
DEİK'te 35 kişilik Yönetim Kurulu üyelerinden, Başkan dışındaki tüm üyeler ile 135 İş Konseyinin başkan ve üyeleri seçimle iş başına geliyor. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve İş Konseyleri Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 9'uncu maddesinin 2'nci fıkrası uyarınca Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı ise Ekonomi Bakanı tarafından atanıyor ve görevden alınıyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!