Ekonomi Bakanı Zeybekci, Gaziantep'te

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Gaziantepte
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2014 14:40

- "Artık devlet eliyle kalkınma dönemi geride kaldı"

Haberin Devamı

GAZİANTEP (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, "Artık devlet eliyle kalkınma dönemi geride kaldı" dedi.

Zeybekci, MÜSİAD Gaziantep Şubesi binasının temel atma töreninde, hizmet etmeye ve milletin hizmetkarı olmaya geldiklerini belirtti.

Bu hizmeti yaparken yöntemlerinin farklı olacağını söylediklerini aktaran Zeybekçi, şunları söyledi:

"Dedik ki, 'bir kişiye düşündürüp binlerce kişiye uygulatan bir zihniyet içinde değil, binlerce kişiyi düşündürüp, karar verdirip, bir kişiye uygulatan bir anlayış içinde olacağız.' Yani sivil toplum kuruluşu, sivil topluma, istişareye, görüş alış verişine, ortak karar alma mekanizmalarına önem vereceğimizi ilk günden itibaren söyledik ve halen aynı şekilde devam ediyoruz. Onun için birilerinin anlaması hemen hemen imkansız olan o istişare mekanizmasını o kadar etkin çalıştırıyoruz ki hemen hemen yüzde 100'e yakın konularda isabetli karar almayı başarıyoruz."

Haberin Devamı

Zeybekci, Türkiye'nin kalkınmasının, "namerde muhtaç olmadan" bir adım daha ileri gitmesinde özel sektörün önemli olduğunu vurguladı.

Artık her şeyi özel sektör eliyle yapacaklarını vurgulayan Zeybekci, "Artık devlet eliyle kalkınma dönemi geride kaldı. Devlet fabrikaları ve üretim tesisleriyle bir şey yapma dönemi geçti" diye konuştu.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da Türkiye'nin kalkınmaya devam ettiğini dile getirdi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından binanın temeli atıldı.

Törene, Vali Erdal Ata, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile diğer davetliler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!