Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
10 Şubat 2012 Cuma 16:20

 ADnet  
Reklam için
Hürriyet Anasayfa > Tüm Ekonet Haberleri

Microsoft çalışanları rakip iPhone'un tutkunu

Paylaş Benimsayfam'da Paylaş
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
WSJ 16 Mart 2010
Microsoft çalışanları rakip iPhone'un tutkunu
Dünyanın en büyük yazılım şirketi olan ve ürünleri akıllı telefonlar da dahil birçok elektronik cihazda kullanılan Microsoft'un çalışanları, rakipleri Apple'ın iPhone ürününü kullanmayı tercih ediyor.

The Wall Street Journal'da (WSJ) yer alan bir haberde, Microsoft çalışanlarının mobil cihaz sektöründe kıyasıya rekabet içinde bulunduğu Apple'ın ürünü kullanmasının önemli bir gerçeği gösterdiğine işaret edildi.

 

Haberde, bazı çalışanların iPhone'larını üst düzey yetkililerin görmemesi için sakladığını, bazılarının ise değişik telefon kılıfları kullanarak iPhone'larını sanki sıradan bir mobil cihazmış gibi gösterdiğini belirtildi.

 

WSJ'ye göre, Microsoft çalışanlarının bu ilgisinin Apple'ın yarışta ne kadar önde olduğunu ortaya koyuyor.

 

Şirketin bazı çalışanları,  iPhone'u tutku derecesinde beğenirken bu durum Microsoft toplantılarında ilginç görüntülerin ortaya çıkmasını da neden oluyor.  

 

Bu durumun en son örneği, Microsoft'un geçen Eylül'de düzenlediği genel şirket toplantısı sırasında gerçekleşti. WSJ'nin olayın şahitlerine dayandırarak verdiği örneğe göre: Bu toplantı sırasında bir Microsoft çalışanı, iPhone'u ile şirketin CEO'su Steve Ballmer'ın fotoğrafını çekmeye çalışırken, Ballmer bir çalışanın elinden cihazını alıp yere koymuş ve ayağı ile üzerine basıyor gibi yapmış.

 

ELLERİNDEN DÜŞÜRMÜYORLAR

Ballmer'ın bu şaka yollu uyarısına rağmen Microsoft'un ABD'nin Seatle kentindeki merkezinde görev yapan birçok çalışan ise toplantı odalarında, kafeteryalarda ya da bekleme salonlarındayken iPhone'larını ellerinden düşürmüyor.

 

iPhone tutkusu çalışanlar arasında o kadar yaygın ki; şirkette kritik görevlerde bulunan üst düzey yöneticiler bile bu cihazı kullanıyor. Microsoft'un oyun konsolu olan Xbox'ın tasarımında bulunan ve aynı zamanda Eğlence Ürünleri Birimi Başkanı J. Allard bu kişilerden sadece biri.

 

Haberde, yaklaşık 10 bin Microsoft çalışanının kurumsal e-posta adreslerine iPhone üzerinden eriştikleri de hatırlatıldı ve bu rakamın toplam şirket çalışanlarının yüzde 10'una denk geldiğine işaret edildi.

 

Microsoft'taki görüntünün aksine, Apple çalışanları kendi mobil ürünlerini kullanmaktan yana. Apple'da çalışan ya da çalışanlarıyla sürekli iş ilişkisi içinde bulunanlar, son dönemde bu şirkette görev alanların iPhone'dan başka telefon kullandığını hatırlamadıklarını söylüyor.

 

ABD'de akıllı telefon pazarında iPhone'un payı, 31 Ocak'a kadar olan üç aylık dönemde yüzde 25 olurken, Microsoft'un Windows Phone yazılımını kullanan cihazların oranı yüzde 15.7'de kaldı.

 

.



  Yorum Sayısı 3 / 13     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Kobi Kobi 17/03/2010 - 13:12
yeni nesil kurumsal cep telefonlarını kullanmıyorum, bir şey de kaybetmiyorum. iş saatleri dışında şirket emaillerini takip etmek kadar sıkıcı bir şey olamaz.
paracıklarım ve kazanmak için harcadığım yoğun emeğim, 2 sene içinde değeri sıfırlanacak teknolojik oyuncaklara savurmayacak kadar değerli.
Çok İyi %18 İyi %20 Normal %20 Kötü %20 Beğenmedim %21
Alp Yücel 17/03/2010 - 9:15
murat murat
"Flash'ı desteklemeyen 2. sınıf telefon" demişsin. Beni güldürdün sabah sabah. Bilinçsiz mesajlar yazmayı bırakıp flashın neden yer almadığını bir araştır emi. Apple'ın her ürünü devrimdir. Bunun reklamla pazarlamayla alakası yoktur. Bunu da öğrenmen gerekiyor.
Çok İyi %20 İyi %19 Normal %20 Kötü %19 Beğenmedim %20
Ali İhsan ASLAN 16/03/2010 - 18:50
Sadece pil ve SAR değerleri dahi seçenekler arasından elenmesine sebep olacak bir telefon ama millet tiki takılmayı seviyor.
Çok İyi %20 İyi %20 Normal %19 Kötü %19 Beğenmedim %20
Bu haberin diğer yorumcuları
metehan çiftçi
bülent yazar
murat murat
özgür sever
SUD DUR
GÖRDESLİ RAMAZAN
sedat kent
bora özcan
Kahiola Francis
YORUM ANALİZ
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
  Yorum Sayısı 3 / 13     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Diğer Haberler
Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Hürriyet Aile Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH