Eko-Verimlilik ve Endüstri 4.0 etkinliğine ilgi

Güncelleme Tarihi:

Eko-Verimlilik ve Endüstri 4.0 etkinliğine ilgi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2017 13:03

Eko-Verimlilik ve Endüstri 4.0 etkinliğine ilgi

Haberin Devamı

İZMİR'de düzenlenen Eko-verimlilik için Endüstri 4.0 (Industry 4.0 for Eco-efficiency) konulu AGORADA+ etkinliği büyük ilgi gördü.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA) işbirliğinde, Kalkınma Bakanlığı, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Ege Serbest Bölge A.Ş. (ESBAŞ) ve VESTEL ortaklığıyla düzenlenen Eko-verimlilik için Endüstri 4.0 konulu AGORADA+ etkinliği yoğun katılımla gerçekleştirildi. 400’ün üzerinde kişinin katılıdığı etkinlik, yurtdışından ve yurtiçinden gelen konuşmacı ve uzmanlarla İzmirli firmalar, akademisyenler, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini bir araya getirdi. Konuşmacılar günümüz sanayisini temelden değiştirme gücüne sahip olması ile dünyada pek çok platformda tartışılmakta olan Endüstri 4.0 kavramı ve bu kavramın sürdürülebilir kalkınma için üretimde verimlilik artışı, kaynak tasarrufu ve eko-verimlilik (temiz üretim) anlamında getirdiği fırsatlara hakkında bilgiler verdi. Etkinliğe EURADA temsilcileri, Türkiye ve Avrupa’dan EURADA üyesi kuruluşlar, Bakanlık ve kalkınma ajansları yönetici ve uzmanları ile firma ve üniversite temsilcileri de ilgi gösterdi.

İZKA Genel Sekreter Vekili Sena Gürsoy açılış konuşmasında Ajansın bölge sanayisinin rekabet gücünü artıracak çalışmaları hakkında bilgi verdi ve rekabet kadar sürdürülebilir üretimi ve sürdürülebilir kalkınmayı önemsedikleri için bu iki kavramı bir araya getirdiklerini söyledi. EURADA Başkanı Roberta Dall’olio Endüstri 4.0’ın kalkınma alanında çalışan bitin kurum ve kuruluşların gündeminde olduğunu belirterek İZKA’ya evsahipliği için teşekkür etti.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar Endüstri 4.0 kavramının yeni bir üretim modeli olarak sanayicilerin odağında olması gerektiğini ve bu yöndeki gelişmelere uyum sağlamanın İzmir sanayisi açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.

Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatih Hasdemir, İzmir’in çevre teknolojilerini, eko-verimliliği, temiz üretimi kalkınma stratejilerinin önemli ayaklarından birisi olarak benimsediğini, İzmir’in bu konuda proaktif bir şekilde yol alma kapasitesinin bulunduğunu belirtti. Hasdemir ayrıca kalkınma ajanslarının özellikle yenilikçi çözümler üretme, işbirlikleri geliştirme, kurumlar, sektörler ve yöreler arasında bağlantıları güçlendirme konusunda katkıları olduğunu belirterek, 21 ülkeden üyesi bulunan EURADA’yı geniş ve verimli bir işbirliği ağı ve profesyonel yaklaşımı olan bir bilgi platformu olarak çok önemli bulduklarını bildirdi. Hasdemir, EURADA Başkan Yardımcılığı görevine seçilen Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mevlüt Özen’i tebrik etti.

Ana Konuşmacı olarak söz alan Ege Serbest Bölge’de faaliyet gösteren Hugo Boss Tekstil Sanayi’nin Genel Müdürü Joachim Hensch, İzmir firmaları için gelecek planlamaları açısından yol gösterici konulara değindi. İlgi ile dinlenen konuşmasında değişen tüketici tercihleri ve küresel ölçekte artan rekabet ortamı ile şekillenen yeni pazar dinamikleri hakkında bilgiler veren Hensch, dijitalleşen ve daha 'akıllı' hale gelen üretim tesislerinin yarattığı avantajları vurgulayarak, akıllı fabrika ve yeşil fabrika kavramlarının birbiriyle çok ilişkili olduğunu anlattı.

İzmir Hilton Otel'de 400’ün üzerinde katılımcı ile gerçekleşen etkinlik kapsamında Endüstri 4.0 ve eko-verimlilik konuları düzenlenen oturumlarda ele alındı. Bilgi alma yanında önemli bir işbirliği ortamı sağlayan etkinlik, yaşanan yoğun ilgi ve katılım doğrultusunda, katılımcıların bu tarz bir etkinliğin İzmir’de tekrarlanmasına yönelik dilekleri ile sona erdi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!