Eko Okullar Çevre Şenliği

Güncelleme Tarihi:

Eko Okullar Çevre Şenliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 11:24

Eko Okullar Çevre Şenliği

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'nın (TÜRÇEV) işbirliğiyle Eko Okullar Projesi kapsamında 6'ncı Çevre Şenliği düzenlendi.

TURÇEV koordinasyonunda okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan Eko Okullar Projesi kapsamındaki Çevre Şenliği, Engelsiz Kafe Spor ve Yaşam Alanı'nda gerçekleştirildi. Yeşil bayrak sahibi 41 okulun öğrencileriyle birlikte etkinliğe katılan Mutratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, başkan yardımcıları Hasan Kaçmaz, Murat Şimşek, TURÇEV Antalya İl Koordinatörü Lokman Atasoy çevrecileri yalnız bırakmadı.

Şenlik, çocuklarının hep bir ağızdan "Çevre dostu arkadaşlarımızca ve çevremizi koruyan herkese çok teşekkür ederiz" sözleriyle başladı. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden şenlikte, minik çevreciler 'Andımız'ı okudu. Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Ümit Uysal, çevre konusunda yaptıkları çalışmalara değindi.

SPOR VE SANAT

Başkan Uysal, "İnsanda çevre bilincinin oluşumu doğal varlığı bedenini ve beynini tanımasıyla başlıyor. Eğer çocuklarımız kendi bedenlerini, beyinlerini yeterince tanır ve saygı duyarlarsa ağaca da doğanın bahşettiği her şeye saygı duyacaktır. Doğal, kendi kendine bir çevre bilinci de oluşmuş olur. İnsanın kendi bedenini tanımasının temel yolu spordur. Beynini ve ruhunu tanıması da sanattan geçer. Bu nedenle çevre çalışmalarının ayrılmaz parçası spor ve sanat aktiviteleri olmalıdır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!