Eko Bülten

Güncelleme Tarihi:

Eko Bülten
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2006 00:00

Haberin Devamı

Büyükşehir’in kaban ve çanta ihalesi sonuçlandı

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı’nın, 130 bin adet kaban ve 130 bin adet kambrella bezden çanta ihalesi ise toplam 2 milyon 129 bin YTL bedelle sonuçlandı. İhaleyi söz konusu bedelle "Ankara Kültür Turizm Etkinlikleri Tekstil Temizlik Organizasyon Hizmetleri İnşaat Ticaret A.Ş." kazandı. Toplam 2 firmanın teklif verdiği ve bu tekliflerden 1 adedinin geçerli sayıldığı ihalede işin başlangıç tarihi 1 Kasım, bitiş tarihi ise 31 Aralık 2006 olarak belirlendi. İhale, 10 Ekim 2006 tarihinde açık ihale usulü ile yapılmıştı.

Mamak Belediyesi kat karşılığıticaret merkezi yaptırıyor

MAMAK Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü, Şafaktepe Mahallesi Hakan Sokak üzerinde bulunan ve imarın 1 parselini teşkil eden, 8 bin 878 metrekare arsa üzerinde, kat karşılığı ticaret merkezi ve konut inşaatı yaptırmak üzere ihale açtı. Tahmini bedeli 14 milyon 934 bin 356 YTL, olarak belirlenen ihalede, katılımcılardan 448 bin 30 YTL tutarında geçici teminat bedeli alınacak. İhale, 28 Kasım 2006 tarihinde saat 14.00’de Mamak Belediye Başkanlığında "kapalı teklif usulü" ile gerçekleştirilecek. Kat karşılığı konut ve ticaret merkezi inşaatına katılmak isteyenler, teknik şartnameyi mesai saatleri içinde Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden bedeli mukabili temin edebilecekler. Teknik şartnameye göre hazırlanacak olan teklif mektupları ise ihale günü, ihale saatine kadar Mamak Belediyesi Encümen Başkanlığına verilecek.

Gölbaşı’nda  yatırımlar artarak devam ediyor

GÖLBAŞI ilçesinde sanayi yatırımları her geçen gün artıyor. Güriş, Gülermak, Özmak, Prekons ve Pi Makine gibi Türkiye’nin önde gelen firmalarının yatırım yaptığı Gölbaşı’ndaki fabrika sayısının 20’yi bulduğu belirtildi. Gölbaşılı iş adamı Osman Yorulmaz, uluslararası nakliyat şirketinin yanı sıra şimdi de çelik kapı üretimi için yeni bir fabrika kurdu. Yorulmaz, ülke istihdamına katkıda bulunmak üzere yaptıkları yatırımlara bir yenisini daha eklemenin gururunu yaşadığını dile getirerek, öncelikle fabrikada Gölbaşı’ndaki işsiz gençlerin istihdam edileceğini bildirdi. Şu anda 80 personelin çalıştığı fabrikadaki istihdam sayısının 200’e çıkacağı öğrenildi.

Yoksulluk sınırı bin 40 YTL

TÜRKİYE Kamu-Sen, Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) alınan Ekim ayı fiyatlarına göre, çalışan tek kişinin yoksulluk sınırının bin 40 YTL 76 YKr’ye yükseldiğini açıkladı.

Acının nedeni zorunlu göç

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Güneydoğu’da meydana gelen sel felaketinde böylesine ağır ve acı dolu bir tablonun ortaya çıkmasının en önemli sebebinin zorunlu göç olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

ÇETKODER’e bir milyon imza

ÇEVRE
Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği, (ÇETKODER) Siyasi Partiler yasası değişmeli kampanyasına 15 günde 1 milyon 13 bin toplandığını açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, şunları söyledi: "Halkın büyük ilgi ve desteğini görüyoruz. Hangi ilde uygulamaya başlayıp imza için stant açtıysak orada büyük ilgi ve alaka gördük. İmza kampanyamız devam edecek. Devamına karar aldık. Yurt genelinde katılmak isteyenler e-posta yoluyla da bize ulaşabilirler. cetkoder@mynet.com adresine e-posta göndermek suretiyle de kampanyaya iştirak edebilirler. İlk iki hafta da hava şartlarımızın elvermediği halde 1 milyon 13 bin gibi bir rakama ulaştık. Hedefimiz 2 milyonuncu rakamı bulana kadar kampanyayı sürdürmek. İmzalar tamamlandıktan sonra ilgili ve yetkililere ulaştıracağız. Gösterilen ilgiye teşekkür ediyoruz. Halkımız bilinçli ve örgütlü toplum olmanın duyarlılığını ortaya koymaktadır."

TDK’dan Aygün’e Türkçe ödülü

TÜRK Dil Kurumu(TDK), ATO’ya ve ATO Başkanı Sinan Aygün’e işyerlerinde Türkçe tabela kullanılması için yaptığı çalışmalardan dolayı onur ödülü veriyor. ATO ve ATO Başkanı Aygün, Türkçe kullanımı konusundaki çabalarından dolayı TDK’nun ödülüne layık görüldü. TDK, ATO’nun üyelerinin işyerlerinde Türkçe tabela kullanmaları ve Ticaret Sicil Memlurluğu’na tescil ettirilmeyen yabancı ünvanların tabela ve benzeri yerlerde kullanılması halinde para cezası ile cezalandırılmaları konusunda aldığı karar nedeniyle ATO ve Aygün’e bugün Onur Belgesi verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!