Teknoloji Haberleri, Son Dakika, Haberler

TEKNOLOJİ

    Ekmek küfü meğer pil ömrünü artırıyormuş!

    21 Mart 2016 - 06:56Son Güncelleme : 21 Mart 2016 - 07:36

    Önümüzdeki senelerin pil teknolojisinin temel maddesi, ekmek küfü olabilir mi?

    Daha uzun bir pil ömrü, akıllı telefonlarımız için en çok dilediğimiz şeylerin başında geliyor. Telefonlarda kullanılan en son ekran teknolojileri ve işlemciler, güce çok açlar ve mevcut pil teknolojisi, bu açlığı karşılayamıyor. Ancak yeni bir umut var. Bilim adamları bu kez ekmek küfünün pil sorununu çözebileceğini düşünüyorlar.

    Telefonların şarj ömrünü uzatmanın yollarıTelefonların şarj ömrünü uzatmanın yolları

    İskoçya'daki Dundee Üniversitesi'nden araştırmacılar, bir tür ekmek küfünün daha sürdürülebilir elektrokimyasal maddeler üretmeye olanak tanıyabileceğini keşfettiler. Kısaca bu, daha uzun dayanan piller anlamına gelebilir. Bilim adamlarından Geoffrey Gadd, küf tabanlı karışımın "mükemmel elektrokimyasal özelliklerinin" olduğunu söylüyor.

    Gadd ve takımına göre ekmek küfünde bulunan mantar, lityum iyon pillerdeki kimyasal karışımın yerine geçmeye aday. Testler, bileşimin birkaç şarjın ardından yapısını büyük oranda koruduğunu gösterdi.

    Teknolojinin laboratuvardan çıkıp üretime geçmesi için önünde çok uzun bir yol var. Çoğu yeni pil teknolojisinin geçmeyi başaramadığı ve yok olduğu bu aşama, küf teknolojisini de şüphesiz zorlayacak. Ancak günün birinde belki bu teknoloji, belki bir başkası, telefonlarımıza ulaşabilecek kadar güvenli, etkili ve uygun fiyatlı olacak.

    İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BİRBİRİNDEN İLGİNÇ 10 PİL KONSEPTİ

    Etiketler: ekmek , küf , pil , telefon , şarj
    Sayfa Başı
    HaberlerHulusi AkarNATOFETÖDiyarbakırterör saldırısıbombalı araçla saldırıhakan ünsal