Ekmeğiniz nasıl olsun

Güncelleme Tarihi:

Ekmeğiniz nasıl olsun
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2005 00:00

Eskiden bakkala gidip ekmek istediğimizde nasıl olsun sorusuna verebileceğimiz cevap "pişkin olsun" du. Gerçi şimdi bakkallar da tarihe karıştı artık kimseden ekmek istemiyoruz. Raflardan ne istiyorsak seçiyoruz. Çeşit çeşit ekmeğimiz var artık. Tabii ekmek çeşidinin bu kadar artmasında beslenme uzmanlarının beyaz undan yapılan ekmeği besleme özelliği az diye tanımlamalarının da payı var. Tam buğday ekmeği de bu ekmek türlerinden sadece bir tanesi ve buğday tanesinin, ince kepek, kaba kepek ve öz kısımların ,içeren bir ekmek türü. Bu ekmeği özel yapan şeylerden biri de Anadolu’nun geleneksel mayalanma tekniğiyle mayalanmış olması. Ekmeğin küflenmemesini istiyorsanız ekmek kutusunun içine küçük bir kapta tuz da koyun. Baharatlı tavuk ciğeri6 kişilikHazırlama süresi 60 dakikaPişirme süresi 15 dakikaMalzeme listesi200 gr tavuk ciğeriYarım demet dereotu (incecik kıyılmış)1 tatlı kaşığı kekik, kırmızı toz biber4 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı tuz, karabiberSalata için3 adet kırmızı soğan2 tatlı kaşığı sumak1 çay kaşığı tuzn Önce, zeytinyağı, tuz, kekik, karabiber, kırmızı toz biber ve kıyılmış dereotunu çukur bir kapta karıştırın. Sonra, yıkayıp süzdüğünüz tavuk ciğerlerini ekleyip karıştırarak 30 dakika dinlendirin. Ciğerleri sostan alarak, ızgarada veya yağsız tavada önlü arkalı 10-12 dakika kadar pişirin. Ciğerleri bir servis tabağına alın. Diğer taraftan, salatayı hazırlamak için; soğanları soyup yıkadıktan sonra ince ince ve halka şeklinde doğrayın. Üzerine tuz ve sumağı serpiştirip ovarak karıştırın. Salatayı servis tabağındaki ciğerle birlikte servise sunun.Kakaolu ekmek suflesi10 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 30 dakikaMalzeme listesi8 dilim tost ekmeği 5 adet yumurta (oda sıcaklığında)5 su bardağı süt3 yemek kaşığı kakao1 yemek kaşığı neskafe1 adet portakal kabuğunun rendesi1 su bardağı toz şeker125 gr sütsüz çikolataÜzeri için3 yemek kaşığı pudra şekerin Önce tost ekmeklerinin kabuk kısımlarını keserek çıkarın. Yumurta ve toz şekeri mikser kabında 5 dakika kadar çırpın. Üzerine portakal kabuğu rendesi, kakao, neskafe ve sütü ilave ederek 3 dakika daha çırpın. Dikdörtgen şeklindeki fırına dayanıklı cam tepsiye 4 dilim tost ekmeğini kare oluşturacak şekilde dizin. Sonra, neskafeli karışımın yarısını ekmeklerin üzerine yayın. Çikolatayı da küçük parçalara ayırdıktan sonra yarısını ekmeklerin üzerine dağıtın. Tost ekmeklerinin kalanını da aynı şekilde yerleştirip kalan sosu, ekmeklerin üzerini kapatacak şekilde yayın.Kalan çikolatayı da sosun üzerine serpiştirin. Buzdolabında iki saat kadar beklettikten sonra, 175 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirip çıkarın. Son olarak, üzerine pudra şekerini serpiştirip sıcak sıcak servise sunun.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!