Ekinözü'nün turizmi geliştirilecek

Güncelleme Tarihi:

Ekinözünün turizmi geliştirilecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2018 09:31

Ekinözü'nün turizmi geliştirilecek

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/EKİNÖZÜ(Kahramanmaraş), (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ın Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar ile Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, ilçe esnafı ile istişare toplantısı yaparak kentin turizmini konuştu.
Ekinözü Kaymakamlığı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, İçmeler'in bir sağlık turizm merkezi haline gelmesini sağlamak için tüm Ekinözü'nün tek yürek olması gerektiğini belirtirken, bunda esnafa da büyük görevler düştüğünü söyledi. Şehrin 3 ayrı noktasından çıkan ve halk arasında 'Acı su' olarak tabir edilen doğal maden suyundan içmek için Türkiye'nin dört bir yanından onbinlerce insanın İçmeler'e akın ettiğini kaydeden Çeleğen, şunları söyledi.
"Turizm, çok kırılgan bir sektör. İlçemiz, her yıl İçmeler'imizdeki acı su ile binlerce yerli turisti ağırlıyor. 4 yıldan bu tarafa tanıtım çalışmalarımızla içmelere gelen misafir sayısını attırdık. Önümüzdeki yıllarda İçmelerdeki sağlık turizmini çok iyi yerlerde göreceğimiz kesin. Benim hayalimde sezon kavramı olmaksızın bir turizm akışı sağlamış Ekinözü var. Bu potansiyelimiz var. En azından bu yıl İçmeler sezonunu erken kapatmayalım. Esnaflarımızın Eylül 2018'e kadar sezonu sürdürmelerini istiyoruz. Güler yüz çok önemli. İçmeler'imize gelen her insanı güler yüz ve tebessümle karşılayalım ve aynı şekilde de uğurlayalım. Hizmet anlayışımızı gözden geçirelim. Onlar, memleketlerine döndüklerinde burası hakkındaki olumlu ve güzel izlenimlerini anlattıkları zaman biz daha çok kazanırız. Her müşteriye göstereceğimiz güler yüz, gelecek sezon için en büyük yatırımdır."
SAYAR: KENDİ AYAĞIMIZA KURŞUN SIKMAYALIM
Geçen yıl içmeler sezonu sona erdikten sonra ilçeye atanan Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar ise bu yıl ilk içmeler sezonunu geçireceğini söyledi. Sayar da Çeleğen gibi ilçe turizminin gelişmesinde en önemli etkenlerden birinin esna olduğunu ifade ederek ilçeye gelen turistlere esnafın yaklaşımının çok önemli olduğuna dikkat çekti. Sayar, "Şehrimizin olumlu imajını zedeleyebilecek her türlü olumsuz uygulamadan ve davranıştan kaçınmalıyız. Turizm sektörü Ekinözü ve Kahramanmaraş ekonomisini sürükleyen lokomotif haline gelmiştir. İlçemiz eşsiz doğası, yeşilliği, yaylaları, tarihi ve kültürel yerleriyle gelen yerli ve yabancı turistin cazibe noktası haline gelmiştir. İlçemize gelen turistler esnafımız ve konaklama tesislerimiz için ciddi gelir kapısı olmuştur. Bunu iyi değerlendirmeliyiz ve kendi ayağımıza kurşun sıkmamalıyız. Bu konuda hem vatandaşlarımıza hem esnafımıza hem de kamu görevlilerine büyük sorumluluklar düşüyor bunun içinde hepimiz el elle verip bu şehrin  kalkınması için gece gündüz demeden çalışacağız."
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!