Ekinci'den 'giyilebilir teknolojik tıbbi cihaz' konferansı

Güncelleme Tarihi:

Ekinciden giyilebilir teknolojik tıbbi cihaz konferansı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 14:09

Ekinci'den 'giyilebilir teknolojik tıbbi cihaz' konferansı

Haberin Devamı

İSKENDERUN Teknik Üniversitesi'ne (İSTE) konuk olan Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci 'Giyilebilir Teknolojik Tıbbi Cihazlar' konulu konferans verdi.
İSTE Merkez Konferans Salonu'nda Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, rektör yardımcıları, akademisyenler ve öğrencilerin izlediği konferansta konuşan Ekinci, günümüzdeki teknolojik gelişmelere dikkat çekti. "Siz İSTE’liler bir an önce takılabilir ve giyilebilir tıbbi teknolojik cihaz yapmalısınız" diyen Ekinci, şöyle devam etti: 
"Yeni nesil metal olan 'Grafen' nano-teknolojinin ana maddesi durumundadır. Teknoloji bir alet icat edilmesi değil, akıl terinin alın terine dönüşmesidir. Takılabilir ve giyilebilir teknolojik cihaz üretebilmemiz için öncelikle insan anatomisini ve hormonları iyi tanımamız gerekir. Teknolojiyi üretmek için önce insanı tanımak gerekir. Bir ürünün giyilebilir teknolojik cihaz olabilmesi için akıllı sensörler aracılığıyla gelen bilgileri akıllı telefonlara veya bluetooth gibi kablosuz bir ortam içinde aktarım gerçekleştirmesi gerekir."

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!