Ekimde İzmir ne güzeldir!

Dünyanın en güzel şehri olur, ekim ayında bizim “bura”lar...

Haberin Devamı

Kordon’unun, konserinin, sokak gezmesinin, Alsancak’ta piyasa yapmanın, Karşıyaka’da sahil yürüyüşünün, bisiklet turlarının, kısacası şehrin her köşesindeki keyfin tadından yenmez. Bu haftada sizin için hazırladığım mönü sağlam. Çıkarın not defterlerinizi, hoşunuza gidenlerden birini seçin. Pahada hafif, hazda ağır seçeneklerden biri mutlaka “denemeye değer!”


Bugün
Ortaçgil, Senfoni ile mest edecek

Fuar Açık Hava Tiyatrosu, benim bu şehirde konser izlemekten en çok keyif aldığım yer. Bu akşam bu kez Bülent Ortaçgil “Senfonik” konseri ile ilk kez İzmirli hayranlarının karşısında olacak. 26 kişilik dev yaylı grubu ve orkestra şefi İbrahim Yazıcı ve usta müzisyenler şarkıları ile büyüdüğümüz Ortaçgil’e eşlik edecek. Konser saat 21.00’de. Bilet fiyatları ise 34 liradan başlıyor.
www.biletix.com

 

Haberin Devamı

Yarın
Çocuklara ve yetişkinlere özel TAY PARK


Mavişehir’de bu yaz başı açılan Tay Park, Karşıyaka Belediyesi tarafından hem çocuklarda hem de yetişkinlerde hayvan sevgisi ve çevre bilinci oluşturmak amacıyla hayata geçirilmiş. Çocuklar ve yetişkinler pazartesi hariç haftanın 6 günü buraya gelerek hem eğleniyor hem de şehrin ortasında doğa ile buluşma imkanı yakalıyor. Alan içerisinde kurulan kafede anne-babalar yemek yerken, çocuklar özel görevlilerin kontrolünde boyları 90 cm ile 130 cm arasında değişen dünya sevimlisi minik atlara biniyor, evcil hayvanları sevebiliyor. Giriş ücretsiz, sadece at binme ve gezdirme etkinliklerinden uygun ücretler alınıyor.
Tel: (0232) 324 44 39


Pazartesi
Duayen rehber Sara Pardo ile İzmir kültür turu

Pazartesi sendromuna iyi gelir! Çünkü Sara Pardo iğne ile kuyu kazarak araştırma yapan, İzmirli Musevilerin Türklükleri ile gurur duyan, bu konuda bir de kitap yazan, araştıran, İzmir’i tüm tarihi ile avucunun içi gibi bilen, iki evlat, üç torun sahibi şahane bir turist rehberi. Şimdi de Kedi Kültür Sanat Merkezi ile Sara Pardo Kültür Gezileri’ne başlıyor. İlk tur 17 Ekim Pazartesi saat 9.00’da. Saat Kulesi önünden başlıyor. Sırasıyla Konak Doğum Hastanesi, Milli Kütüphane, Eşrefpaşa Tatar Mahallesi, Odunkapı Camii, Damlacık Camii, Aliağa Camii, Çeşmeler, Kızlarağası Hanı ve Çakaloğlu Hanı geziliyor. Veysel Çıkmazı’ndaki nefis bir esnaf lokantasında da öğle yemeği molası var. Fiyatı, öğle yemeği hariç 50 lira.  Rezervasyon için (0232) 464 99 35, www.kedikultursanat.org

Haberin Devamı


Salı
Fame City; yine yeni yeniden!


Dile kolay çocukluğumuz geçti kendisinde. Bowlingi, mini golfü, yeşil başlı gövel ördeğe sopa ile vurmayı, bilardo masasını hayatımızda ilk kez orada gördük. Gidemediğimiz hafta sonları, dünyayı evdekilere zindan ettik. Sonra uzun bir sessizliğe gömüldü Fame City. Ve nihayet 2 hafta önce yeniden ve yenilenerek kapılarını açtı. Eğer hafta sonu kalabalığına karışmak istemiyorsanız, bu salı gidin. En üst kattaki King Pin Restoran’da, bir oyunluk bowlinginde dahil olduğu 15 liralık öğle yemeği mönülerinden seçin. Benim için de eski günleri yad edin...
Rezervasyon ve bilgi için: (0232) 446 08 08,
www.famecity.com.tr


Çarşamba
ROX’ta Türkçe Pop Partileri başlıyooor!

Haberin Devamı

İşletmeciliğini, her müşteriye eşit mesafede duruşunu ve gece hayatının trendlerini takip edişini sevdiğim Murat Alpiskender, Alsancak’taki en “gidilesi” kulüplerden biri olan ROX’u yeni bir tasarımla geçtiğimiz ay açtı. Cuma-cumartesi ROX geceleri İzmirliler için bir gelenek. Şimdi buna bir de her çarşamba, ROX Türkçe Pop Partileri eklendi. Dj; Cenk Kurnaz. Giriş ücretsiz ama rezervasyon şart. Görelim bakalım ROX’un çarşamba eğlencesi nasılmış...
Rezervasyon: (0232) 463 90 26


Perşembe
Vanilya Akademi’de “cheese cake” kursu

Vanilya Mutfak; tertemiz, mis gibi bir pastacılık atölyesi. İstanbul’da en fiyakalı bazı butik pastanelerin üretim yerlerinin derbederliğine şahit olmuş olan ben; Vanilya’daki özen karşısında hayrete düştüm. Mutfağınıza kocaman bir ada (yemek hazırlamak&pişirmek için mutfak ortasına konumlandırılan bir nevi tezgah)  kondurduğunuzu ve 7-8 arkadaş bu adanın etrafına dizilip bir yandan sohbet edip, bir yandan Jazz, Blues, Flemenco dinleyip çikolata, pasta, cheesecake yaptığınızı düşünün. İşte Vanilya’da böyle bir ortam var. Herkesin kendine özel profesyonel mikseri, prizi, çırpma kabı, malzemesi vs ise hemen elinin altında. Bu perşembe Vanilya’nın pastacılık eğitmeni sahibesi ve dünyanın en anlayışlı öğretmeni Yeşim Meriç ile “Cheese Cake-Tart-Profiterol Yapımı” kursu var. Sabah 10.00’da başlayıp öğlen 15.00’e kadar süren 4 saatlik kursun beldi 120 TL. Ama bu köşeyi kesip yanınızda götürürseniz benden %10 indiriminiz var!
Tel: (0232) 464 58 87,
www.vanilyavanilya.net

Haberin Devamı


Cuma
Emre Aydın gelmiş hoş gelmiş!

Evet kabul, soğuk bir duruşu var. Hani sanki birçok kez de tanışsanız, her gördüğünde görmemezlikten gelen insanlardanmış havası yaratıyor bu duruş bende. Ama ne gam, şarkıları, soundu, şarkı sözleri güzel. Bu cuma da Ooze Venue’de. Biletler biletix’te. Kapı açılışı saat 20.00’de. Giriş, 28.50 TL.
Bilgi; (0232) 388 78 70’de.

 

Yazarın Tüm Yazıları