Ekim ayı Denizlili ihracatçıyı üzdü

Güncelleme Tarihi:

Ekim ayı Denizlili ihracatçıyı üzdü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 13:51

Ekim ayı Denizlili ihracatçıyı üzdü

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Ekim ayı ihracatı geçen yıla göre yüzde 1.9 azalarak 239 milyon dolar olarak gerçekleşti. Yılın 10 aylık döneminde ise ihracat 1.6 oranında artarak 2 milyar 284 milyon dolara ulaştı.
Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı (DENİB) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Süleyman Kocasert, Denizli ve Türkiye'nin Ekim ayı ihracat verilerini değerlendirdi. Türkiye'nin Ekim ayı ihracatının geçen yıla oranla yüzde 4.6 oranında azalarak 12 milyar 292 milyon dolardan 11 milyar 727 milyon dolara gerilediğini belirten Kocasert, TİM verilerine göre Denizli'nin ihracatının da 1.9 azalarak 239 milyon lira olarak gerçekleştiğini söyledi.
Ekim ayındaki azalmaya rağmen Denizli'nin bu yıl ihracatını artırdığını vurgulayan Kocasert, "Denizli, yılın 10 ayında ihracatını artırdı. Ocak-Ekim döneminde 2 milyar 284 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracatımız, bir önceki seneye göre yüzde 1.6 oranında artmış durumda. Denizli, yıllık ihracat değerleri göz önüne alındığında ülkemizin en çok ihracat gerçekleştiren 8. kenti konumunu koruyor" dedi.
Hükümet tarafından sanayi ve ihracat alanında olumlu adımlar atıldığını ifade eden Kocasert, "İhracatçılarımıza yeşil pasaport sağlanması, Eximbank'ın destek bütçesinin artırılması, 2017 yılında ihracatçılarımıza sağlanacak desteklerin 1 milyar liradan 3 milyar liraya çıkarılması gibi desteklerin sağlanması söz konusu. Bu gelişmelerin her birisi bizim için çok önemli ve uzun zamandır beklediğimiz destekler. Önümüzdeki dönemde, atılan bu adımların ihracatımıza olumlu yansımalarına hep birlikte şahit olacağız" diye konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!