Ekici: Vatanına, bayrağına sahip çıkan aziz Türk milletini Türk Lirası’na sahip çıkmaya davet ediyoruz

Güncelleme Tarihi:

Ekici: Vatanına, bayrağına sahip çıkan aziz Türk milletini Türk Lirası’na sahip çıkmaya davet ediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 15:35

Ekici: Vatanına, bayrağına sahip çıkan aziz Türk milletini Türk Lirası’na sahip çıkmaya davet ediyoruz

Haberin Devamı

Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR(DHA) - GAZETECİLER Cemiyet NGC Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Ekici, Türk Lirasının döviz karşısında değer kaybetmesi neticesinde birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

NGC Başkanı Bayram Ekici açıklamasında “600 yıl dünyaya hükümdarlık yapmış onurlu bir milletin çocukları olan bizler her zaman bununla gurur duymuşuzdur. Osmanlı imparatorluğundan sonra dünyanın en büyük kurtuluş mücadelesini veren Türk Milleti ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak ilelebet yaşaması için canlarını ve kanlarını bu vatan ve bayrak için vermişlerdir. O günlerden bu yana Türk Devletinin gelişmemesi için çeşitli güçler tarafından beslenen ve desteklenen eli silahlı terör örgütleri tarafından iç karışıklıklar çıkartmak ve Türkiye’yi güvensiz bir yer olarak göstermek için sürekli hain saldırılar yapan terör örgütleri Türk Askeri ve Türk Milletinin vatan ve bayrak sevgisini asla yenmeyi başaramamıştır ve bundan sonra da başaramayacaktır. Yine aynı şekilde 15 Temmuz gecesi hain planlarını uygulamak üzere Türkiye Cumhuriyeti devletine ve milletine darbe girişiminde bulunan bu hain teröristler ve bunların yardakçıları Türk milletinin vatan ve bayrak sevgisini ve aslolan imanını yenmeyi başaramamışlar ve hezimete uğramışlardır'' ifadelerine yer verdi.

Darbe girişiminde de başarılı olamayan güçlerin şimdi de Türk Devletinin ekonomisi üzerine oyunlar oynadığını ve son çarenin bu olduğunu iyi bildiklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Bizler bu oyunlara asla gelmeyeceğimizi hain terör örgütlerine ve baskı rejimine her zaman dimdik ayakta duracağımızı yüreğimizdeki iman ve vatan sevgisiyle perçinleşmiş olan milli mücadelemizi asla bırakmayacağımızı haykırdıkça başarılı olacağımızı biliyoruz. Türkiye üzerinde oynanan oyunların bu güne kadar hep başarısız olduğunu belirten Ekici; “Bu sefer de dövizle ülke ekonomisine zarar vermek istiyorlar. Yükselen döviz kuru karşısında ülkemiz genelinde adeta bir kurtuluş mücadelesi başlatıldı. Bizlerde Gazeteciler Cemiyeti ve duyarlı Nevşehir halkı olarak devletimize bu konuda tam destek veriyoruz. Türkiye'ye mahsus olmayan dövizdeki yukarı yönlü hareket karşısında hükümet, Türk lirasını özendirmek için önemli adımlar attı. Kamu ihalelerinde TL zorunluluğu başta olmak üzere, Rusya, Çin ve İran ile Türk lirası ticaretin artırılması, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) tahsilâtlarını Türk lirası ile yapacak olması ve AVM ve ofis kiralarında Türk lirası kullanımının özendirilmesi için harekete geçildi. Esnaflarımız ve işadamlarımız çeşitli kampanyalar başlatarak desteklerini Türk Lirasdeğer kazanması yönünde adımlar atmışlardır. Bunların hepsi gurur vericidir. Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti olarak paramıza yani Türk Lirası'na sahip çıkmamız adına bu başlatılan güçlü Türkiye kampanyalarına katılmak üzere tüm halkımızı dövizlerini bozdurarak Altın ve Türk Lirasına dönüştürmelerini, geleceğimiz olan çocuklarımıza sağlam temelleri ve sağlam ekonomisi olan bir ülke bırakmayı amaç edinmelerini temenni ediyoruz. Unutmayalım ki bizlerin birlik ve beraberliği her zaman dünyaya korku salacak ve Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.''

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!