Eker: “Asıl Katliam İkinci Patlamada Gerçekleşti”

Güncelleme Tarihi:

Eker: “Asıl Katliam İkinci Patlamada Gerçekleşti”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2015 16:49

HAKAN EKER KONUŞMA

Ankara Tren Garı’ndaki patlamadan sağ kurtulan Eğitim-Sen Sinop Şube Başkanı Hakan Eker, “İlk patlama, ikinci patlamaya göre biraz cılız bir patlamaydı. Asıl katliam, asıl vahşet ikinci patlamada gerçekleşti” dedi.
Sinop’ta, Eğitim-Sen üyeleri, Ankara’da yaşanan canlı bomba olayını protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Öğretmenevi’nden başlayan yürüyüş Okullar, Batur ve Sakarya Caddelerinin ardından Sinop Valiliği önünde sona erdi. Daha sonra Valilik binası önünde grup adına basın açıklamasını okuyan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz, "Türkiye’nin dört bir yanından, emek, barış ve demokrasi taleplerimizi haykırmak için gelmiş, kadını erkeği, genci yaşlısı, barış türküleriyle birlikte halaya durmuştuk. Türkiye’nin göbeğinde, Ankara Garı’nın önünde, binlerce polisin gözü önünde patlattılar bombalarını. Canımızdan can gitti, yüreklerimiz dağlandı" ifadelerini kullandı.
EKER: “ASIL KATLİAM, ASIL VAHŞET İKİNCİ PATLAMADA GERÇEKLEŞTİ”
Ankara Tren Garı’nda, patlamanın olduğu eylemde bulunan Eğitim-Sen Şube Başkanı Hakan Eker, "10 Ekim Cumartesi günü Ankara’ya gittik. Ankara’da Tren Garı önünde önce toplandık. Sendikaların kortejini oluşturarak yürüyüşe geçmek üzereyken gara yakın olan bir yerde saat 10.00 gibi bir patlama oldu. Ancak ilk patlama ikinci patlamaya göre biraz cılız bir patlamaydı. Asıl katliam asıl vahşet ikinci patlamada gerçekleşti. Devlet yetkilileri ilk açıklamada 30 yoldaşımızın öldüğünü söylediler çünkü bu tespit edemedikleri içindi, çünkü ilk etapta gerçekten 80-85 arkadaşımızı kaybetmiştik. İkinci patlamanın daha kurgusal olduğunu düşünüyoruz çünkü ilk patlamadan sonra insanlar paniğe kapıldı kaçışmaya başladı ikinci patlamada kaçış yönünde oldu. Yaklaşık 3 dakika önce bombanın patladığı alandaydık 3 dakika önce kendi kortej yönümüze 20 metre ileriye geçmiştik ama orada binlerce arkadaşımız yoldaşımız vardı. İnsanca hakça bölüşerek bütün insanlarımızla Kürt’üyle, Türk’üyle Çerkez’iyle bütün insanlarımızla insanca yaşayıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!