(Ek bilgilerle) - Şehitler için Vatan'da tören...

Güncelleme Tarihi:

(Ek bilgilerle) - Şehitler için Vatanda tören...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2016 16:15

(Ek bilgilerle) - Şehitler için Vatan'da tören...

Haberin Devamı

 

 

 

 Çağatay KENARLI / İSTANBUL, (DHA) BEŞİKTAŞ'ta  dün akşamki hain terör saldırısında şehit düşen 5 polis için Vatan'da bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu (43), Emniyet Amiri Kadir Yıldırım(41), polis memuru Adem Oğuz (28), İlker Uylaş (27) ve Hasan Bilgin (26) için düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 1. Ordu Komutanı Musa Avsever, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan,Türkiye Musevileri'nin hahambaşı Rav İzak Haleva ile şehitlerin aileleri ve yüzlerce polis katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tören öncesinde şehit aileleriyle görüşerek taziyelerini iletti.

ACIMIZI KENDİLERİNE SEVİNÇ YAPARAK İZLİYORLAR

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tören alanında yaptığı konuşmada, hain saldırının hesabının mutlaka sorulacağını söyledi. Soylu, “Bu acı günümüzde, birlik ve beraberlik içerisinde şehit Vefa Karakurdu, şehit Kadir Yıldırım'ı, Adem Oğuz'u, İlker Uylaş'ı ve Hasan Bilgin'i cenabı Allah'ın cennetiyle ve cemaliyle kavuşmaya buluşmaya gönderdiğimiz çok kıymetli dostlarımız her cümleleri söylediğinde başınız sağolsun dediğimizde bize, sanki bizi bir noktaya çevirir, nokta yapar gibi vatan sağ olsun diyen şehit ailelerimizin çok değerli mensupları, anneleri, babaları ve kardeşleri, sözlerimizin gücü bugün yaşadığımız acıyı anlatmaya ifade edemiyor. Ancak Allah'ın kelamına sığınarak teskin oluyoruz. İçimiz yanıyor. Buradakilerin de burada olmayıp şu an ellerini semaya açan milletimizin de… Bu töreni izliyorlar, belki de yürekleri dayanamıyor bu töreni izleyemiyorlar. Ancak Türkiye ve dünyada birileri bu töreni izleyen birileri daha var. Onlar da bu töreni belki gülerek, belki bizim acımızı kendilerine sevinç yaparak izliyorlar, ellerini ovuşturuyorlar" dedi.

 YARINDAN TEZİ YOK BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ İNTİKAM ALMAKTIR

 Bakan Soylu, şehitlerin hesabının sorulacağını belirterek, “Hala siyaset peşindeler, hakimiyet peşindeler. Hiç lafı dolandırmaya gerek yok. Vefa da Kadir de Adem de İlker de Hasan da bütün şehitlerimiz bilsin. O insanlıktan çıkmış alçaklara şunu söylüyoruz; Yarından tezi yok, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güvenlik güçlerinin birinci öncelikli işi bunu yapanlardan intikam almaktır. Karada, havada denizde yerin neresinde olursa olsun, hangi güce sığınmışlarsa sığınsınlar, Türk milleti bu kanı yerde bırakmayacaklardır. Maliyeti ne olursa olsun bu hesap görülecektir" şeklinde konuştu.

 ÇALIŞKAN: SİZLER KİMİN KÖPEĞİSİNİZ, ONU SÖYLEYİN

 İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan törende yaptığı konuşmada, terörle mücadeleden yılmayacaklarını ve saldırılar karşısında ayakta duracaklarını belirterek, "Yılmayacağız, ciğerimizi yakan bu saldırıya rağmen ayakta duracağız. Buradan tüm terör örgütlerine sesleniyorum; Vermek istediğiniz adi mesaj anlaşılıyor. Sizler kimlerin köpeğisiniz onu söyleyin. Kimseniz en kısa sürede tespit edilecek ve hak ettiğiniz cezayı alacaksınız. Milletimizin başı sağ olsun, vatan sağ olsun" dedi.

BABAYA SON SARILIŞ 

Törende İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran'ın ettiği duanın ardından şehitler meslektaşlarının omuzlarında cenaze arabasına konuldu. Bu sırada pek çok kişi gözyaşlarını tutamadı. Birçok şehit yakını tören boyunca fenalık geçirdi. Şehit Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu'nun tabutunun başına eşi ve 2 çocuğu geldi. 2 çocuk şehit babalarının fotoğrafını öptü ve tabutuna sarıldı.

CENAZELERİN GİDECEĞİ YERLER BELLİ OLDU

 Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu ve polis memuru Hasan Bilgin'in cenazelerinin Zonguldak'a, polis memuru Adem Oğuz'un cenazesi Adana'a, polis memuru İlker Uylaş'ın cenazesi Hatay'a gönderileceği öğrenilirken, Emniyet Amiri Kadir Yıldırım'ın cenazesi İstanbul'da defnedilecek.

(FOTOĞRAF)

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!